Željko Mitrović: Život bih dao i sve što imam da vratim vrijeme i spriječim smrt djevojke koju je kolima ubio moj sin Aleksandar

Piše: Redakcija

Dvadesetogodišnji Aleksandar Mitrović, sin vlasnika TV Pink Željka Mitrovića,  u četvrtak uvečer je, svojim džipom BMW X5 na pješačkom prelazu u  Ustaničkoj ulici u Beogradu, usmrtio sedamnaestogodišnju , Andreu Bojanić, gimnazijalku iz Beograda, javljaju srbijanski mediji.

Prema izjavama očevidaca, Aleksandar je vozio velikom brzinom, oko 100 kilometara na sat, te je djevojka od siline udarca odletjela više od 20 metara, zadobivši strahovite povrede glave, od kojih je preminula na licu mjesta. Aleksandar se nije zaustavio, već se dva sata nakon nesreće s ocem Željkom i advokatom pojavio u policijskoj stanici.

– Moj sin je sinoć usmrtio djevojku i pobjegao – kazao je Željko Mitrović policajcima u Beogradu.

I dok njegova bivša supruga Sonja Mitrović Hani, s kojom i ima sina Aleksandra nije mogla govoriti medijima o ovom nemilom događaju, Željko se prvi put oglasio u srbijanskom Telegrafu kazavši potreseno i gotovo u suzama:

– Ovo je tragedija nemjerljivih razmjera i ne znam kako da izrazim svu bol koju osjećam zbog smrti nesretne djevojke koju je kolima usmrtio moj sin Aleksandar.  Rado bih svoj život zamijenio za njen i učinio bih sve na ovom svijetu, odrekao bih se svega što imam da mogu da promijenim zlu sudbinu koja nas je sve zadesila. Aleksandar je uvijek bio najsvjetlija tačka moje porodice, predobro stvorenje koje nikad nije probalo alkohol, koje nije pušilo, vrijedan student, skromna osoba.

Nikada nije bio bahat, nikada nije divljao u saobraćaju. Živio je u Londonu, gdje sam ga namjerno sklonio od svega. Želio sam da mu spriječim bilo kakav dodir s lošim društvom odavdje, s bilo kakvom vrstom problema. Došao je na raspust na mjesec  i ovo se desilo – kaže Željko i objašnjava zbog čega je njegov sin pobjegao sa lica mjesta nakon udesa.

– Aleksandar je dobio napad panike i nakon što je otišao s lica mjesta želio je da se vrati nazad, ali je doživio takav šok da nije umio više ni da vozi. Ne želim da ga opravdam, da me niko pogrešno ne razumije, ali čim me je pozvao rekao je da će se ubiti, da ne zna šta da radi i da želi da ide u policiju, ali ne zna ni gdje je, ni kako da ode. Otišao sam odmah po njega i odvezao ga u stanicu policije – otkriva Mitrović dodajući da će pokušati da na najljudskiji mogući način stupi u kontakt s porodicom nastradale djevojke.

[nggallery id=58]

Pročitajte još