Prvi put u historiji Miss Universe je tamnoputa žena

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Zozibini Tunzi (26) iz Južne Afrike, nova je Miss Universe. Naime, Zozibini je ušla u historiju kao prva afrička Miss Universe i prva tamnoputa pobjednica tog izbora, a njene fotografije od jutros obilaze sve svjetske medije.

Nova Miss Universe radi kao aktivistica i posebno se strastveno bori protiv rodno zasnovano nasilja. Vjeruje da bi žene trebale voljeti sebe onakve kakve jesu, te joj je veoma važna prirodna ljepota, piše na web stranici Miss Universe.

https://www.instagram.com/p/B5x89gDhdnu/

Nakon što je proglašena pobjednicom, Tunzi je stisnula ruke uz glavu i počela se smijati.

– Večeras su se otvorila vrata i ne mogu biti zahvalnija što sam prošla kroz njih. Neka svaka djevojčica koja je bila svjedok ovog trenutka zauvijek vjeruje u snagu svojih snova i neka vide odraz svojih lica u mom. S ponosom izgovaram svoje ime Zozibini Tunzi, Miss Universe 2019! – napisala je Zozibini na Instagramu.

Foto: AFP

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti