Kada je Kirk Douglas izrazio želju da posjeti Jugoslaviju, Tito je po njega poslao svoj privatni avion

Piše: Redakcija

U svojim memoarima, Kirk Douglas se prisjetio i kako je posjetio Jugoslaviju u novembru 1964. godine kako bi razgovarao sa studentima Filmske akademije. Štaviše, on je organizovao predavanje na Beogradskom univerzitetu i nije krio koliko ga je oduševila činjenica da jugoslovenski studenti tako dobro poznaju svijet filma!

– Idućeg dana, za vrijeme ručka s američkim i britanskim ambasadorima, pitao sam da li bismo supruga i ja mogli da se upoznamo sa Titom. Oni su se nećkali, a ja sam se izvinio, izašao i okrenuo broj njegovog kabineta. Sljedećeg dana, Tito je po mene i suprugu iz Ljubljane poslao svoj privatni avion. Ručali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima. Volio je vesterne, a naročito “Obračun kod OK korala” – napisao je Douglas i otkrio da mu je britanski ambasador rekao da već šest sedmica čeka da ga Tito primi, a glumac je imao duhovit odgovor.

–  Pitao sam ga: “A koliko ste filmova vi snimili?”. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti