Megxit stupa na snagu 31. marta: Šta nakon ovog datuma očekuje malenog Archieja?

Piše: Redakcija

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan Markle od 31. marta i službeno prestaju djelovati kao viši članovi britanske kraljevske porodice. Prema toj odluci oni više neće provoditi niti obavljati dužnosti u ime britanske kraljice, a taj će dogovor biti preispitan još jednom i to nakon 12 mjeseci. Ono o čemu javnost trenutno vodi računa jeste kako će ‘Megxit’ utjecati na život malenog Archieja.

Meghan i Harry, naime, više ne moraju poštivati protokole kraljevskog dvora, uključujući i stroga pravila o odgoju nasljednika, pa će od sada Archie nositi duge hlače, koje prema kodeksu oblačenja kraljevske porodice, dječaci do osme godine trebaju nositi kratke hlače. Odlazak na drugi kraj svijeta donijet će i više fleksibilnosti u planiranju porodičnih putovanja, jer kodeks brani da više članova porodice i budući nasljednici krune putuju zajedno, što konkretno znači da Harry i Archie do sada nisu smjeli biti zajedno u istom avionu.

View this post on Instagram

💕💕💕💕💕💕💕

A post shared by Prince Harry, Duke of Sussex (@loveprinceharry1) on

Osim toga, maleni Archie sada će moći jesti bijeli luk i morske plodove, kao i igrati društvenu igru Monopoly. Naime, Darren McGrady, bivši kuhar kraljice Elizabete, tvrdi da je zabranjeno jesti bijeli luk u kraljičinoj prisutnosti, je ga ona ne podnosi. Kraljica Elizabetha ne voli ni školjke i morske plodove, pa oni nisu na jelovniku na kraljevskom dvoru. Osim toga, Archie će kada poraste smjeti igrati i društvenu igru Monopoly, koji je na kraljevskom dvoru zabranjen jer izaziva pohlepu.

Pročitajte još