Znate li šta je Shungit? Rješenje za onečišćenu vodu a po mnogima lijek 21. vijeka

Piše: Redakcija

Prvi puta se službeno spominje njegova čudotvorna snaga početkom 17 st. u  dokumentima povezanim s imenom Marfe Ivanovne, carice Ksenije Romanove (1596-1631).

U progonstvu u Tolvuyskiy Sovkhoz, u Republici Kareliji bila je na granici smrti, te su joj seljaci pokazali čudotvorni izvor vode “nastale na crnom kamenu”.  Oni su se liječili tom vodom od starih vremena. “Živa voda” pomogla je i Kseniji Romanovoj da se izliječi i rodi zdravog sina, Mikaila Fjodorovića Romanova, prvog ruskog cara iz kuće Romanov, koji su vladali Rusijom više od 300 godina. Poslije toga izvor su nazvali „caričin izvor“, ali uskoro se na njega zaboravilo i dalje su ga koristili samo lokalni stanovnici.

Nakon 100 godina, 1714. g. car Petar Veliki je u tom kraju pokrenuo proizvodnju bakra, a legenda kaže da se teško bolesni radnik izliječio za 3 dana nakon što je pio vodu s čudesnog izvora. Car Petar Veliki je naredio da se izvor istraži, a istraživanje je pokazalo da je voda protjecala kroz nalazište šungita. Pored izvora je sagradio dvorac i lječilište koje je dobilo naziv „Marsijalne vode“.

1717-1719 g lični ljekri cara Petra  proučavali su sistem “marsijalnih voda”. Oni su izjavili da su ove vode korisne za liječenje niza bolesti.Pošto se pokazalo da šungit preko kojeg je protjecala voda ima antiseprička svojstva,  car je naredio  da svaki vojnik nosi komad šungita koji su stavljali u posudu s vodom i tako dobijali zdravu vodu bez bakterija.

Naučna istraživanja

Krajem 20 st. nauka je djelomično objasnila porijeklo iscjeliteljskog djelovanja šungita. Utvrđeno je da se ovaj mineral najvećim dijelom sastoji od ugljika i to u formi kuglaste strukture, tzv. fuleren (C-60). Do skora se smatralo da ugljik ima tri oblika postojanja: dijamant, grafit i karbin. Ove tvari se razlikuju svojom molekularnom građom.

Četvrta alotropska modifikacija ugljika je fuleren koji se sastoji od kuglastih molekula s više od 40 atoma ugljika. Loptastu površinu stvaraju šesterokuti i peterokuti, poput strukturne površine nogometne lopte.  Priroda je zadala tačan redosljed ovog povezivanja: svaki šesterokut graniči s tri šesterokuta i tri peterokuta, a svaki peterokut graniči samo sa šesterokutima. Atomi ugljika koji stvaraju površinu kugle međusobno su povezani jakom vezom.

Naziv “fulleren” dobio je prema čuvenom američkom arhitektu Fulleru Buckminsteru, otkrivaču geodetske kupole.

Fuleren je najprije otkriven u naučnim laboratorijima prilikom modeliranja svemirskih procesa, a tek je kasnije otkriven i u Zemljinoj kori. O važnosti ovog otkrića govori i činjenica da je naučnicima  koji su se bavili ovom temom prof. Robertu F. Curlu, prof. Sir Haroldu W. Krotou i prof. Richardu E.Smalleyu 9. oktobra 1996. Švedska kraljevska akademija nauka odlučila dodijeliti Nobelovu nagradu za hemiju za njihovo otkriće o fulerenima.

Fulereni C-60 snažan antioksidant i lijek budućnosti

Naučnici su otkrili velika antioksidativna svojstva fulerena, ugljika C-60. On  je 270 puta snažniji antioksidant od vitamin C, također i jači od vitamina E. Neki ga naučnici  nazivaju i „supervitaminom E“  jer se uspješno otapa u ulju. Zbog svog oblika fulereni se lako vežu za molekule slobodnih radikala. U eksperimentima je dokazano da jedna molekula C-60 na sebe može vezati čak i do 34 molekule slobodnih radikala. Fulereni se mogu integrirati s velikim brojem oksidativnih molekula, a da to ne dovede do njihove značajne promjene. Velika prednost primjene fulerena rastopljivih u vodi kao medicinskih antioksidanata je u njihovoj sposobnosti da se ubace u mitohondrije ćelije i druge dijelove gdje nastaju slobodni radikali. Fulereni se smatraju potencijalnim lijekom za razne bolesti uključujući i suzbijanje raka.

Još jedna primjena C-60 u medicini je prenošenje lijeka samo na područje u tijelu koje je potrebno liječiti bez da se lijek apsorbira u druge dijelove tijela gdje nije potreban. Znanstvenici su otkrili da dio tijela koji je pogođen nekom bolešću ima različitu razinu pH vrijednosti od zdravog tkiva. Moguće je molekule ugljika C-60 vezati za molekule drugih elemenata koje se neće apsorbirati u zdravom tkivu već tek kad dođu na pogođeno tkivo (pametne tablete).

Također su provedena  istraživanja o predoziranju i toksičnosti kojima je utvrđeno da je C60 neotrovan i da nema nikakvih opasnosti  pri korištenju.  Naprotiv, 2012.otkriveno je da se štakorima kojima su se davale velike doze C60 produžio životni vijek za govoto 100 % bez ikakvih toksičnih učinaka.

Pročišćavanje vode pomoću šungita

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, voda sadrži 13 tisuća potencijalno toksičnih elemenata; 80 % oboljenja prenosi voda; od njih svake godine umire 25 milijuna ljudi. Glavni izvori zagađenja vodenih rezervi donijela je civilizacija. Šungit čisti vodu praktično od svih štetnih organskih tvari, bakterija, mikroorganizama,  uključujući naftne derivate i pesticide.

Šungit pročišćava vodu od nitrata i nitrita, viška bakra, magnezija, željeza, u potpunosti od jajašaca parazita, uklanja zamućenost, razne okuse i mirise. Zasićuje vodu solima kalcija, magnezija, te mikroelementima do koncentracije koja je optimalna za organizam čovjeka, dezinficira vodu bez primjene klora ili ultraljubičastog zračenja. Tijekom nekoliko godina istraživanja djelovanja ove vode na zdravlje ljudi, došlo se do zaključka da posjeduje preventivno i jedinstveno iscjeliteljsko djelovanje.Regenerira, revitalizira tkiva i sveukupnu energetiku organizma.

Oboljenja za koja je dokazana korist od šungitne vode: impotencija, anemija,  alergije, astma, oboljenja probavnog sustava, bolesti bubrega, bolesti jetre,  dijabetes, žučni kamenci, bolesti žuči, oslabljen imunitet, bolesti gušterače, prehlada, bolesti srca i krvotoka, sindrom kroničnog umora, kožne bolesti, artritis, osteoartritis, proširene vene, bolesti živčanog sustava.

Dakle, šungitna voda ne samo što postaje čistom pitkom vodom, nego i molekularno-koloidnom otopinom hidratiziranih fulerena koji su sastavni dio nove generacije lijekovitih i preventivnih sredstava s višestrukim djelovanjem na organizam.

Jedan od primjera takvog djelovanja je antihistaminski efekt koji daje šungitna voda. Otkriveno je da se pri uporabi vode nivo histamina u krvi, koji ima glavnu ulogu u razvoju većine alergija, znatno smanjuje.

 

Kako pripremiti šungitnu vodu

Potrebna količina šungita za 1 litru vode je 75 do 100 g. Šungit najprije isperite pod tekućom vodom.

U staklenu posudu natočite vodu i stavite u nju isprani šungit u odgovarajućoj količini. Da bi se dobila iscjeljujuća svojstva, voda sa šungitom mora stajati 48 do 72 sata ili 2 do 3 dana. Odstajalu vodu pretočite u drugu staklenu posudu, a isti šungit isperite, prelijte s novom količinom vode i opet čekate 2 do 3 dana. Zbog određenog perioda čekanjaod 2 do 3 dana, trebate na vrijeme isplanirati svoje dnevne potrebe za vodom. Ukoliko su to 2 litre dnevno, ili ćete odjednom staviti u veliku posudu 6 litara vode i 500 g šungita, ili ćete svaki dan staviti po 2 litre vode s oko 180 g šungita. Svatko će pronaći svoj stil. Kamenje šungita potrebno je jedanput mjesečno staviti na sunce. Ukoliko svakodnevno koristite pročišćenu šungitnu vodu,  šungit je potrebno  zamijeniti novim kamenjem svakih 6 mjeseci.Preporučuje se popiti najmanje 2-3 čaše dnevno, odnosno, za svoju dnevnu potrebu za vodom osigurati si zdravu, pročišćenu živu vodu. Šungitnom vodom možete se umivati, stavljati obloge, raditi kupke.

Čudesna svojstva piramide

Od davnih dana ljudi pokušavaju odgonetnuti zagonetke piramida, misleći da su u njima kodirane tajne koje će promijeniti formu ljudske civilizacije. Astronomi su vidjeli u piramidama zemaljski model Svemira. Genetičari, model osnove svega živog, molekule DNK. Arhitekti i građevinari ne mogu do kraja objasniti na koji su način građene. Fantastičari misle da orijentacija piramida na zvijezdu Sirius označava da je život na Zemlju došao baš od tamo.

Do današnjih dana mnogi znanstvenici napravili su razna istraživanja i došlo se do različitih otkrića; u piramidama se trupla ne raspadaju, već se mumificiraju; ništa se ne kvari, samo se suši; stari žileti nakon 24 sata postaju ponovo oštri; voda ne smrzava, iako je na temperaturi od -38°C; voda koja je neko vrijeme u piramidi pomaže jačanju imuniteta i ne dopušta starenje organizma. Eksperimentalno je bilo dokazano da se u tvarima koje su bile unutar piramide, makar i neko kratko vrijeme, znatno smanjuje toksičnost, radioaktivnost, količina i sadržaj virusa i bakterija. Popis čudesnih svojstava i pojava mogao bi se nastaviti u nedogled.

Brojna istraživanja potvrdila su jedinstvena svojstva šungita i s pravom ga zovu „lijekom 21. Stoljeća“.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti