Zajedno su 13. godina, imena djece i spol kriju od javnosti

Piše: Redakcija

Osim ulogama, Peter Dinklage najpoznatiji je po ulozi Tyriona Lannistera u hit-seriji Igre prijestolja,  pažnju medija privlači i brakom sa suprugom Ericom Schmidt s kojom se vjenčao 2005. godine. Par je od samog početka veze vrlo tajnovit, a koliko tačno, dovoljno govori činjenica da javnost još uvijek nije saznala ime njihove kćerke rođene 2011. godine niti spol djeteta koje su dobili 2017. godine.

Ono što je javnosti također zanimljivo jest kako je supruga 1,32 metra visokog glumca normalne veličine, što ih čini jednim od neobičnih holivudskih parova koji, bez obzira na visinsku razliku, vraćaju vjeru u ljubav, jer izgledaju zaljubljeni kao i prvog dana.

Patuljasti rast 50-godišnjeg glumca uzrokovan je koštanom bolešću androhoplazijom, koja se javlja zbog poremećaja gena za rast kostiju. Glumac je u ranim 90-ima povrijedio i lice za vrijeme nastupa sa svojim bendom Whizzy. Nesreća se dogodila u jednom noćnom klubu u New Yorku, gdje je Peter slučajno dobio udarac koljenom u lice te je počeo krvariti na pozornici. Glumac u intervjuima često ističe kako ga je patuljasti rast prije zamarao, no da više nije tako.

– Što ste stariji, tako shvatćate da treba imati smisla za humor. To nije vaš problem, njihov je – zaključio je Peter.

Pročitajte još