Nakon što je u terorističkom napadu stradalo njegovo troje djece: Milijarder dobio blizanke

Piše: Redakcija

Danski milijarder, vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller, većinski dioničar prodavnice Asos i njemačke online prodavnice Zalando, Anders Holch Povlsen (47) i njegova supruga Anne Storm Pedersen (41) ove sedmice su dobili blizance, javlja škotska STV News. Ova vijest razveselila je mnoge  budući da su roditelji prije manje od godinu doživjeli strašnu tragediju, kada je na odmoru u Šri Lanci u terorističkom napadu smrtno stradalo njihovo troje djece; kćerke Alma i Agnes te sin Alfred, dok je njihovo četvrto dijete, kćerka Astrid, preživjela.

Anders sa suprugom na sprovodu svoje troje djece prošle godine u Aarhusu

Podsjećamo, Anders je s porodicom za uskršnje praznike bio smješten u hotelu „Shangri La“ u Colombu. Bombaš samoubica je tada osim njihovo troje djece u terorističkom napadu ubio više od 290 ljudi, a ranio blizu 500 osoba. Ubijene kćerke su imale 12 i 15 godina, dok je sin imao pet godina.

Kako javlja škotska TV stanica par je dobio blizanke.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti