Sofia Vergara zavirila u porodične albume: Tada je maštala o drugoj karijeri

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B8YOLAklwa2/

Glumica i model Sofia Vergara izolaciju provodi sa porodicom u Los Angelesu, a vrijeme krati prelistavajući stare albume. Tako je pronašla niz fotografija s kraja 80-ih i početka 90-ih koje su snimljene u njenom rodnom gradu Barranquilli. Na fotografijama možemo vidjeti kako je jedna od najpoznatijih kolumbijskih glumica izgledala kao srednjoškolka. Iako objavljene fotografije svjedoče kako se Sofia dobro zabavljala u društvu prijateljica, njene izjave ipak navode da je u ovom periodu života često bila žrtva vršnjačkog nasilja. Naime, tome je uveliko doprinio i njen izgled, a budući da se kao plavokosa djevojka često isticala u društvu to nije bilo najbolje prihvaćeno kod pojedinih školskih kolegica.

Zanimljivo, prvu ponudu za manekenski posao dobila je još kao 17-godišnjakinja, no ovaj prijedlog je odbila, budući da, sukladno učenju katoličke škole koju je pohađala, smatrala je kako karijera koja se temelji isključivo na izgledu, nije dovoljna. Kada ju je majka ipak nagovorila da 1989. godine snimi svoju prvu kampanju za “Pepsi” strahovala je od kritika, no na vlastito čuđenje dobila je i potporu tadašnjih profesorica. Unatoč burnom srednjoškolskom iskustvu i proživljenom maltretiranju, Sofia je uspješno maturirala te je na to iznimno ponosna. Također, glumica smatra kako je obrazovanje izuzetno važno, posebno u Kolumbiji.

View this post on Instagram

Senior year ❤️ seniors 90’ Barranquilla.

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Nakon završetka srednje škole, Sofia je svoju karijeru zamislila potpuno drugačije nego što je to ona danas. U početku nije namjeravala biti glumica, ali kao što i sama nerijetko napominje, nikad ne znate šta vam život donosi. Zapravo je studirala stomatologiju tri godine dok je još živjela u Kolumbiji, ali na kraju se s porodicom preselila u Miami gdje je njena karijera doživjela novi početak.

Pročitajte još