Frizer Jennifer Lopez, Chris Appleton objasnio kako ošišati muškarca kod kuće

Piše: Redakcija

INSTAGRAM

Zatvoreni frizerski saloni mnoge su natjerali da se kod kuće stave u ulogu frizera, neki uspješno, a neki malo manje.

A ako i vi planirate šišati muža, momka, tatu ili brata, odlično će vam poslužiti tutorijal za šišanje muške kose koji je na svom Instagramu objavio frizer Kim Kardashian, Jennifer Lopez i mnogih drugih celebrityja – Chris Appleton.

U videu koji traje manje od pet minuta frizer vas vodi korak po korak do postizanja muške frizure kao iz salona, kombinacijom aparata za šišanje i makaza uz koje će vam trebati i jedan običan češalj. U nastavku vam donosimo objašnjenje svakog koraka

1. korak: Podijelite kosu

Podijelite kosu na duže dijelove (na vrhu glave) i kraće ( s bočnih i stražnje strane glave).

2. korak: Postavite željenu dužinu na aparatu za šišanje

Većina aparata za šišanje ima nastavke za postizanje određene dužine kose, a frizer savjetuje da odaberete nastavak za malo dužu od željene dužine, kako biste ostavili prostor za moguće pogreške koje kasnije možete popraviti makazama.

3. korak: Smjer šišanja

Uvijek započnite od prednjeg i bočnog dijela glave i šišajte prema natrag, u smjeru suprotnom od rasta kose. Dakle, prvo šišajte kraće dijelove kose, s bočnih strana i stražnje strane, a zatim se posvetite kosi na vrhu glave.

4. korak: Napravite prijelaz

Za rubne dijelove kose uz vrat i ispod ušiju iskoristite nastavak za kraću dužinu od ostaka kose kako biste stvorili postepeni prijelaz.

5. korak: Uklopite kosu na vrhu glave

Kada ste riješili rubove i kosu s bočnih te stražnje strane glave, posvetite se najdužim vlasima na vrhu. Tu na scenu stupaju škare, a kosu ćete lakše ošišati ako je prije malo pošpricate vodom. Skraćujte kosu postepeno i pokušajte je stopiti s već ošišanom kosom. Frizer savjetuje da šišate kružno i svako malo provjeravate dužinu češljanjem kose.

6. korak: Sredite šiške

Posljednji korak je ujedno i najteži jer je sa šiškama, kako ženskim tako i muškim, najlakše pogriješiti. Frizer savjetuje da ih počešljate unatrag i držeći ih među prstima lagano podrezujete makazama te da pritom svako malo provjeravate dužinu kako ih ne biste ošišali prekratko.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti