Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick: Nikad o braku ne pričamo javno

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BxiBSz2HYsI/

Kada su im se djeca rodila, odgoj su organizirali držeći se radnih rasporeda. Tokom dana Sarah je simala filmove i TV serije, dok je uvečer Matthew bio posvećen igranju u pozorištu. Na taj način uvijek je jedno od njih bilo prisutno uz svoju djecu

 

View this post on Instagram

B

A post shared by Matthew Broderick (@_matthewbroderick) on

Ni 15 godina nakon emitiranja posljednje epizode serije „Sex and the City“, Sarah Jessicu Parker publika teško može da odvoji od kultnog lika Carrie Bradshaw. Glumica rođena u Nelsonvilleu u državi Ohio ne ljuti se mnogo zbog toga, iako kaže da Carrie i ona dijele samo skelet. Djelimični odmak od serije, koja na originalan način progovara o muško-ženskim odnosima, napravila je početkom godine s pozorišnom predstavom „Plaza Suite“ na Broadwayu u kojoj sa suprugom, također glumcem Matthewom Broderickom, igra tri različita para. Zbog proba, supružnici i glumci su se viđali više nego ikad prije.

Godišnjica u maju

Kući, priznaju, ne razgovaraju mnogo o poslu, ali isto tako na poslu rijetko govore o svom odnosu. Možda je to dijelom i razlog zašto tako dugo u nemilosrdnoj showbusiness industriji traju kao par. Ali, uprkos tome, svake godine u vrijeme njihove godišnjice, u maju, tabloidi ne zaborave objaviti članak kako im je brak na klimavim nogama. Svjesni su i sada, piše „The New York Times“, da će zajedničkim igranjem na sceni svoj odnos izložiti većem javnom ispitivanju. Koliko god u određenom trenutku bili popularni, porodicu su uvijek, a to ih odvaja od mnogih holivudskih parova, stavljali na prvo mjesto.

Kada su im se djeca rodila, odgoj su organizirali držeći se radnih rasporeda. Tokom dana Sarah je simala filmove i TV serije, dok je uvečer Matthew bio posvećen igranju u pozorištu. Na taj način uvijek je jedno od njih bilo prisutno uz svoju djecu.

– Smatram da sve dok je jedan roditelj kući i stvarno je prisutan u životu djece, tada možemo i znati šta su im želje i potrebe i možemo se za njih potruditi – govori Sarah, ne krijući kako je njen suprug nerijetko znao djecu voditi na setove filmova koje je u tom trenutku snimao. 

Iako su oboje etablirani filmski i TV glumci, Sarah i Matthew nikada nisu promatrani kao tipični holivudski par, možda i zbog njihovih dubokih korijena u New Yorku. Matthew je odrastao na Manhattanu uz majku dramskog pisca i oca pozorišnog glumca, no, priznaje, nije često gledao njegove predstave. Na Broadway nije išao često, jer otac nije mislio da je vrijedno toga – kaže Matthew.

Parker je u New York došla kad je imala 11 godina. Majka, učiteljica, i očuh, kamiondžija, zajedno sa osmero djece potražili su sreću u predgrađu New Yorka. Sarah je bila talentirana za ples i pjevanje, te je znala da će scena biti njen poziv. Godine 1976., debitirala je u predstavi „Innocents“u Bostonu, a potom, 1979., na Broadwayu preuzela naslovnu ulogu u mjuziklu „Annie“.

Za razliku od nje, Broderick glumački debi nije doživio u pozorištu, već u filmskoj trilogiji „Torch Song“1982. godine. Godinu poslije donijela mu je i nagradu Tony. No, prije glume, radio je i poslove koji su daleko od glamura; bio je babysiter, ugostitelj na jedan dan, vozio autobus za potrebe vjenčanja.

View this post on Instagram

GET ME TO 2000!!!!

A post shared by Matthew Broderick (@_matthewbroderick) on

Sarah se i danas sjeća trenutka kad je prvi put supruga gledala na filmskom platnu. Bila je to glavna uloga u „Ratnim igrama“ iz 1983. godine. Početkom 90-ih upoznat će ih njen brat Timothy Britten Parker, koji je s njihovim drugim bratom bio osnivač „Naked Angels“ teatarske kompanije, u kojoj je Broderick bio angažiran kao reditelj. Nakon što ih je Timothy upoznao, Matthew je ubrzo kontaktirao Sarah i na telefonskoj sekretarici ostavio poruku u kojoj je zove na sastanak. Godine 1996., već su živjeli zajedno, te zajedno igrali u predstavi „Kako uspjeti u poslu bez stvarnog pokušaja“, u kojoj je Sarah zamijenila kolegicu Megan Mullally.

Prije nego što se, 1997. godine, na civilnoj ceremoniji udala za Matthewa, Sarah je od 1984. do 1991., bila u vezi s glumcem Robertom Downeyjem Jr-om. Downey je u to vrijeme imao problema s drogom, što je mnogo utjecalo na njihovu vezu. Parker je kasnije priznala: „Vjerujem da sam bila osoba koja ga je držala sabranog“. Nakon prekida kratko se zabavljala sa Johnom F. Kennedyjem Jr -om.

Sve ove ljubavi brzo su postale prošlost kad je Sarah ozakonila vezu s Matthewom. Najstariji sin James rodio im se 2002., dok im je blizanke Marion i Tabithu na svijet donijela surogat majka.

Dvije adrese

– Ponosna sam što mogu reći da ćemo u maju proslaviti 23 godine braka, nakon što uračunamo vezu, znači da smo 28 godina zajedno – kaže Sarah koja od 2009. godine sa suprugom i djecom živi na dvije adrese; u Greenwich Villageu, zapadnom dijelu Manhattana, te u selu County Donegal u Irskoj, gdje je Broderick kao dijete običavao provoditi ljeta.

– Porodično se vozimo i podzemnom željeznicom, hodamo, radimo šta želimo. Ponekad nam ljudi prilaze, ponekad ne. Ne želimo živjeti nigdje drugdje ili putovati autima s tjelohraniteljima – govori Parker.

Zanimljivo je da sa Sarah i Matthewom novinari mogu razgovarati o svim temama, izuzev o njihovom braku. Tako su odlučili još na početku veze.

View this post on Instagram

relationship goals 😍

A post shared by Matthew Broderick (@_matthewbroderick) on

– Ima nešto posebno u činjenici da nastojimo da smo svaku večer zajedno s porodicom. Svjesni smo da je naša veza javna, ali što manje pričamo o njenim nijansama sretniji smo. I dalje u našem odnosu postoje linije koje mi ne prelazimo. Dakle, o našem braku ne razgovaramo javno jer je naš, i jedino je što je stvarno i zaista naše – priznaje Sarah, koja, osim što glumi, ima i svoju producentsku kompaniju „Pretty Matches“ koja od 2009. proizvodi sadržaje za HBO, kao i druge TV kanale.

Nepoznati detalji

– Nakon završetka snimanja „Seksa i grada“ Sarah je potpisala višemilionski ugovor za reklamiranje „Gap“ odjeće, modne marke koju nikada ni u jednoj epizodi serije nije nosila.

– Emmy nagradu je u kategoriji najbolja glumica u komedijama, nakon pet uzastopnih gubitaka, osvojila 2004. godine.

– Uprkos glavnoj ulozi u TV seriji o seksualnim vezama, Sarah Jessica Parker u ugovoru je uvijek imala klauzulu o golotinji. Nikad nije snimala nage scene, niti je ikada prihvatila ulogu kojom bi na bilo koji način osramotila članove svoje porodice.

– Iako je i vlasnica titule-modna ikona, posljednjih godina, svjesna visokih cijena i troškova trendovske odjeće, Sarah svojoj djeci kupuje second hand odjeću. Dok drugi upošljavaju jeftinu kinesku radnu snagu, cipele iz njene linije izrađuju isključivo italijanski obućari, kojima je to jedini izvor prihoda.

Svi kostimi u seriji „Divorce“ iz 2016. godine nabavljeni su u second handu.

Prije osam godina bila je osma najplaćenija glumica na svijetu, s prihodom od 15 miliona dolara. Kasnije je objašnjeno da većina njene zarade dolazi od unosnih reklamnih ugovora.

Kada je dosegla zaradu od 30 miliona dolara, „Forbes“ ju je uvrstio na drugo mjesto najplaćenijih glumica, odmah iza Angeline Jolie, koja je također zarađivala 30 miliona dolara. Blizu 18 miliona dolara slijevalo se na njen račun zahvaljujući saradnji s američkim modnim brendom „Halston“ te prodaji njenog mirisa NYC.

– U djetinjstvu je dijelila odjeću s braćom i sestrama, te je imala samo jedan ili dva para cipela tokom cijele godine. Zbog toga je razvila “fetiš na cipele” kao i njen lik Carrie. Parker priznaje kako u svojoj kući ima sobu samo za obuću.

Pročitajte još