Maya Sar otpjevala novu verziju čuvenog hita Zdravka Čolića

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B6venI-BQDi/

Mislim da je interesantno čuti jednu pravu “mušku” pjesmu, u ženskoj izvedbi 

Kantatorka Maya Sar, regionalnu publiku navikla je na nježna i emotivna izvođenja, kakve su i sve njene pjesme, ali i one koje je do sada napisala i komponovala za druge muzičke zvijezde. Jedna od takvih je i čuveni hit Zdravka Čolića “Zar se nismo shvatili”, koju je Maya tokom izolacije snimila u akustičnoj verziji sa kolegom i saradnikom Goranom Kovačićem.

– Goran Kovačić i ja smo dugogodišnji prijatelji, i kada mi je predložio saradnju, razmišljala sam koju bismo pjesmu mogli snimiti, da ne bude jedan od covera, nego nešto što je neočekivano, a opet ljudima blisko. Akustični zvuk gitare i vokala, načina na koji je Goran osmislio video, daje jednu spontanost, koja je najljepša u druženjima, kada se pjeva za svoju dušu. A ova pjesma je upravo da se pjeva iz duše i za dušu. Mislim da je interesantno čuti jednu pravu “mušku” pjesmu, u ženskoj izvedbi. – kaže Maya.

Pjesma “Zar se nismo shvatili” objavljena je na albumu Zdravka Čolića “Vatra i barut” iz 2013. godine, a poznata kantautorka ne krije da joj je to jedna od najdražih pjesama koju je napisala. 

– Pjesma “Zar se nismo shvatili” mi je jedna od najdražih koje sam napisala, posebno jer je originalno izvodi Zdravko Čolić, čija interpretacija je bezvremenska i bez konkurencije. – istaknula je Maya.

Publika će poslije dužeg vremena i pauze koju je napravila u autorskom radu, imati priliku da uživa u novim izvođenjima Maye Sar. Malo prije proglašenja pandemije Corona virusa, kantautorka je planirala da predstavi i svoj povratnički singl, čija premijera je s razlogom odložena. Ipak, poželjela je da na ovaj način pruži podršku svima u ovim teškim danima, i podsjeti nas na lijepe emocije i trenutke koji nas vezuju za slušanje njenih pjesama.

– U vremenu kada smo uskraćeni za mnogo toga, umjetnost je definitivno nešto što nas i dalje hrani, a i zbližava. I ovakvi uslovi mogu biti inspirativni, i razviti dodatnu kreaciju da se stvori nešto novo, mimo zadanih okvira, a da bude jednako lijepo. – ističe Maya Sar.

Akustično izvođenje pjesme “Zar se nismo shvatili” poslušajte na zvaničnom YouTube kanalu Maye Sar.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti