Sean Penn: Testiran na Corona virus

Piše: Redakcija

Holivudski glumac Sean Penn, testirao se na corona virus u Los Angelesu. Glumac je testiran u Malibuu u okviru njegove organizacije pod nazivom „CORE“, a testiranje je besplatno za sve građane Kalifornije. Na fotografijama koje su se pojavile u medijima, vidi se glumac kako sjedi na stolici sa zabačenom glavom, dok su ga zdravstveni radnici teystirali na corona virus, uzevši mu bris iz nosa, a glumcu ovo iskustvo nije djelovalo baš prijatno, ali je rekao da na ovaj način spašava živote. Svi su bili vani, a medicinsko osoblje nosilo je zaštitna odjela, maske i vizir, te gumene rukavice.

Organizaciju „CORE“, glumac je osnovao 2010. godine, kako bi pomogao ljudima u krizi nakon zemljitresa Haiti, a sada sarađuje s gradonačelnikom Los Angelesa i svoje resurse stavio gradu na raspolaganje kako bi prebrodili krizu. Cilj ove organizacije jeste da se uspostavi „drive-in“ mjesta za testiranje i zajedno u saradnji s gradonačelinkom i vatrogascima, pomoći zdravstvenim radnicima da sve uspješno završi. Glumac je naglasio da je njegov cilj da se se svi zaraženi otkriju na vrijeme i da se spase životi, a on sam će raditi na jednom od mesta u Malibuu gde će pomagati radnicima.

– Jedna stvar koju uvijek treba zapamtiti jeste da je ova stvar vrlo promjenljiva i da se testovi mjenjaju. Radujemo se novim mjestima za besplatno testiranje koje će biti dostupno svim građanima, a gdje se rezultati dobijaju vrlo brzo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti