Amra Džeko: Jedino ja iz naše porodice izađem iz kuće, odem do marketa i apoteke

Piše: Redakcija

Neovisno o tome u kakvom vremenu živimo, život se odvija po svojim zakonitostima. Lijepe vijesti, bez obzira kroz koju krizu da prolazimo, uvijek je lijepo čuti. I ne samo to, ljekovite su, razbijaju tugu, monotoniju, zatvorenost. Iz Italije, koja proteklih sedmica bije ljutu bitku s Corona virusom, stigla je jedna: naš proslavljeni fudbaler i „Romina“ zvijezda Edin Džeko i njegova supruga Amra čekaju bebu. Vijest o proširenju porodice na svojim društvenim mrežama je objavila sretna mama, i nije trebala proći ni minuta da njen Instagram profil bude pretrpan čestitkama i lijepim željama. S Amrom smo telefonski razgovarali pred zaključenje broja. Amra je u četvrtom mjesecu trudnoće, čekaju kćerkicu, koja će se, barem tako sretni roditelji planiraju, kao i Una i Dani roditi u Rimu.

– Stvarno imam sreću da mi i četvrta trudnoća prolazi bez problema i komplikacija, mučnina prva tri mjeseca… Znam da sam jedna od rijetkih žena koja uživa svih devet mjeseci u trudnoći. Hvala Bogu. Ovo je bila planirana trudnoća, čak i prije 20 godina sam ti rekla da bih voljela da imam veliku porodicu i presretna sam što mi se taj san ostvaruje – kaže Amra za „Azru“ i dodaje : “Jedna od najbitnijih stvari koju svi možemo da uradimo kako bismo se na najbolji način zaštitili od pandemije i na taj način isto tako pomogli doktorima i medicinskom osoblju jeste da ostanemo kući. To i ja radim, ništa drugo. Trudnoću najnormalnije vodim, jedino ja iz naše porodice izađem iz kuće, odem do marketa i apoteke, znam šta nam treba. I pazim se. Izađem s maskom, rukavicama, koje uvijek bacim po povratku, dezinficiram ruke, čim uđem u auto i karticu, ključeve, sve što dotaknem. Ne pretjerujem, jer ne želim sebi bespotrebnu paniku da stvaram, ali vodim računa da se zaštitim, ne samo sebe, već i ljude iz naše okoline. To možemo svi učiniti”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti