Ljepota jeste prelazna: Kćerka Kate Moss je mamina kopija

Piše: Redakcija

Britanka Kate Moss zauvijek će ostati upamćena kao jedan od najpoznatijih top-modela u historiji modne industrije. Zločesta cura modne scene otkrivena je sa svega 14 godina, a njena krhka figura izazivala je brojne rasprave, ali istovremeno oduševljavala poznate dizajnere, urednike časopisa i ostale. Kate danas ima 46 godina, još uvijek je u modnom biznisu, iako više nije na pistama, a dobila je i svoju nasljednicu u obliku svoje kćerke Lile Grace koja je rođena 2002. godine. Njen je otac osnivač i urednik poznatog časopisa Dazed & Confused s kojim je Kate provela nekoliko godina ranih 2000-ih, a bivši par zbog kćerke je ostao u vrlo prijateljskim odnosima, pa se i dan danas mogu vidjeti zajedno. A kad ti je mama Kate Moss te ličiš na nju u mladim danima, onda ti je karijera zagarantirana. Koliko Lila Grace neodoljivo podsjeća na majku nekad, dokazala je na najnovijoj naslovnici časopisa V.

– Tako sam zahvalna što sam se našla uz toliko snažnih i nevjerovatnih žena, na šta sam veoma ponosna – poručila je Lila koja je dio modne agencije koju vodi njena slavna mama.

– Svijet manekenstva me zanima od malih nogu. Uživam raditi ovaj posao i želim raditi više – bila je jasna mlada manekenka koja je prošle godine bila i na naslovnici časopisa svog tate, a bila je i jedno od zaštitnih lica Marc Jacobs beauty brenda. I sigurni smo kako je ovo tek njen početak.

Lila Grace Moss

Lila Grace Moss i Kate Moss

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti