Harisu Pašoviću upala kašika u med

Piše: Redakcija

Poznati bh. reditelj Haris Pašović, osnivač sarajevskog „East West Centra“, sretan je čovjek. Potvrdio je to i slikom i tekstom na svom Facebook profilu, gdje je s ponosom objavio da je bio na ručku s dvije poznate javne ličnosti, novinarkom Arijanom Saračević-Helać i dizajnericom Eminom Hodžić-Adilović.

-Danas smo slavili Arijanu Saračević, jer je tako suštinski važna u našim životima; u novinarstvu i u ovoj zemlji. Emina je smislila i kreirala proslavu, a meni je upala kašika u med. Ove dvije žene su blagorodne. Hvala im što ne prestaju da budu izvrsne – napisao je Pašović uz fotografije sa zajedničkog ručka s Arijanom i Eminom.

Danas smo slavili Arijanu Saračević, jer je tako suštinski važna u našim životima; u novinarstvu i u ovoj zemlji. Emina…

Gepostet von Haris Pasovic am Dienstag, 16. Juni 2020

Za „Azru“ je naš reditelj potvrdio da je na Eminin prijedlog prekjučer organizrao ručak iznenađenja za Arijanu koja je svoju ganutost također iskazala na Facebooku.

-Draga Emina i dragi Harise, hvala vam za vašu ljubav. Ja sam zaista počastvovana što ste moji prijatelji i osobe koje moj život čine kvalitetnijim. Umjetnici koji se hrabro i dostojanstveno bore za istinu. Volim vas i hvala za svaki trenutak koji ste mi posvetili- uzvratila je Saračević-Helać.

Ona često ističe da je Pašović njena velika podrška u životu i da je sretna što ga ima za prijatelja koji joj je u svakom trenutku dostupan sa svojim racionalnim savjetima. Smatra ga jednim od najvećih evropskih umjetnika koji je uspješan ne samo u BiH, nego i regionu, Italiji, Mađarskoj, kao što je i Emina umjetnica čijim kreacijama su imresionirane čak i holivudske zvijezde.

Doznajemo da je Pašović pozvao Arijanu na ručak u jedan sarajevski restroran, a potom se „ukazao“ i veliki buket cvijeća. Iza njega pojavila se Emina koja je za Arijanu ocom prilikom iskreirala i prekrasnu ešarpu te ogrlicu i prsten čiji motivi predstavljaju multietičnost Sarajeva, ono za što se sve tri osobe iz ovog malog društva beskompromisno zalažu.

Ova kao i Pašovićeva nedavna objava „tradicionalnog godišnjeg subotnjeg poslije podneva“ sa još dvije poznate dame, Zvezdanom Žujo i Ladom Maglajlić, izazvala je niz „zavidnih prozivki“.

Tradicionalno godišnje subotnje poslije podne sa Zvezdana Žujo i Lada Maglajlic. Pastrmka u "Topliku", sunce and "crazy girls" <3

Gepostet von Haris Pasovic am Samstag, 13. Juni 2020

Sada i ostale Pašovićeve prijateljice, kako su mu napisale u komentarima, očekuju da budu pozvane u njegovo društvo. A zanimljivu primjedbu imala je i nekadašnja poznata bh. novinarka Envera Selimović, napisavši da je „Haris prekrasno „muško uho“ za  žensku dušu i kreativnost“. Sudeći po reakcijama pripadnica ljepšeg spola, Pašoviću će kašika u med pasti još mnogo puta, samo je pitanje ima li vremena za tako česte ručkove.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti