Heroje ulice pomogli Ismir Jusko, Bakir Nakaš, Matthew Field, Johann Sattler

Piše: Redakcija

Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF) uspješno je završio snimanje dokumentarnog filma „Heroji ulice“, koje je trajalo nešto više od 30 dana. Ideja za film pojavila se tokom rada Tima volontera u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru, kada je odlučeno da angažman mladih ljudi u najtežem periodu pandemije virusa Covid-19 mora biti ekranizovan i prikazan kroz film.

U filmu se pojavljuju volonteri koji su sudjelovali u akciji tokom marta, aprila i maja, kao i neki od 2.000 sugrađana koji su kontaktirali Tim volontera, a koji pričaju svoja iskustva tokom pandemije i o pomoći koja im je pružena. Brojne druge ličnosti koje su pomogle rad Tima volontera, među kojima su i Ismir Jusko, Bakir Nakaš, Matthew Field, Johann Sattler, Senad Pećanin i brojni drugi, također će se pojaviti u ovom filmu.

Cilj filma „Heroji ulice“ je da pošalje poruke zajedništva i solidarnosti, ali i da prikaže proaktivnost i humanost mladih i odgovornih ljudi.

Film će premijerno biti prikazan u julu ove godine, nakon čega će se održati i TV premijera, a trailer filma možete pogledati na linku ispod, saopćio je  OFF.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti