Kada se kao maloljetna žalila na seksualno uznemiravanje, samo su je ismijali

Piše: Lejla Bejdic

Intervju glumice Megan Fox u studiju komičara Jimmy Kimmel iz 2009. godine ovih dana ponovo je postao aktualan na internetu te je razbjesnio korisnike društvenih mreža i borce za ljudska prava.

Megan je u intervjuu progovorila o seksualnom uznemiravanju koje je kao 15-godišnjakinja doživjela na snimanju filma Michaela Bayja, ali umjesto da joj pruže podršku i ono što govori shvate ozbiljnim problemom, publika i Kimmel su se na njene riječi samo smijali.

– Upravo sam bila napunila 15 godina i glumila sam sporednu ulogu u filmu Loši momci. Snimali su scenu u klubu i doveli su me, a ja sam nosila bikini, crveni kaubojski šešir i štikle. Bay je to odobrio, a oni su ga upozorili da sam maloljetna i da ne mogu da pijem alkohol. Njegovo rješenje tog problema bilo je da plešem ispod vodopada i da mi se bikini nakvasi – priznala je tada, ali nije naišla na simpatije publike.

Kimmel je čak na to dao i neumjesan komentar našalivši se na račun tinejdžerske seksualnosti.

Kad se publika počela smijati, Megan je dodala: – Tada sam bila u osmom razredu. Eto kako razmišlja um Michaela Bayja. Majkla Beja.

– Pa tako svi razmišljamo, samo neki od nas znaju kako da potisnu te misli – odgovorio joj je voditelj, a ona se nelagodno promeškoljila.

Video je izazvao bijes ljudi na internetu, koji se nisu ustručavali da iskažu svoje zgražanje.

– Njegov odgovor je dno dna,

– Način na koji se Hollywood odnosio prema Megan Fox je odvratan,

-Ko zaposli 15-godišnjakinju da glumi djevojku u klubu? nizali su se komentari.

Pročitajte još