Novinarka oboljela od Corone u borbi za pravo glasa na izborima

Piše: Redakcija

 

Novinarka i urednica u Sportskoj redakciji HRT-a Mirna Zidarić, koja se s teniskog “Adria Toura” u Zadru vratila pozitivna na COVID-19, među onima je koji prema uputama Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Republike Hrvatske neće moći glasati na izborima koji se u susjednoj državi održavaju u nedjelju 5. jula.

-Ako mi ne dopuste glasati, borit ću se svim mjerama.  Ako mogu imati dostavu hrane, ne razumijem zašto ne mogu glasati ispred kućnih vrata – izjavila je Zidarić za “Jutarnji list”.

U samoizolaciji su i ona i suprug koji nije razvio simptome, a ona jeste. U ponedjeljak je, kako je ispričala za zagrebački list, poslala DIP-u pitanje e-mailom i tražila upute jer žele glasati, ali odgovor nije dobila.

-Odgovorna sam i ne pomišljam na odlazak na biralište. Ali, ne razumijem zašto ne mogu, jednako kao i suprug koji je u izolaciji i za kojeg ne znamo je li pozitivan ili ne, uz mjere opreza glasati pred kućnim vratima. Ako mogu imati dostavu hrane, ne razumijem zašto ne mogu glasati ispred kućnih vrata. Nemam namjeru ugrožavati bilo koga i ako se ja odgovorno ponašam, očekujem i da se država odgovorno ponaša prema meni. U slučaju da mi ne omoguće glasanje, ja ću se za svoje ustavno pravo boriti svim mogućim pravnim sredstvima – poručila je Zidarić.

Ona je inače prije nekoliko dana na svom Instagram profile opisala da su simptomi oboljenja iznimno neugodni iako ih se u njenom slučaju svrstava u kategoriju blagih, te stoga, kako je navela, “i ne želim znati kakvi su oni teški”. Iako u momentu pisanja Instagram statusa nije više imala temperature, opisala je da osjeća iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu.

-Ležala bi cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila. Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno…. – upozorila je Zidarić koja je, također, u ispovijesti za hrvatsku “Gloriju” izjavila kako joj je žao što je u Zadru skinula masku.

View this post on Instagram

Dragi prijatelji, članovi ove male instagram družine, kolege novinari…uz ispriku što nisam u mogućnosti svakome osobno odgovoriti – ovim vas putem želim izvjestiti da sam se nakon izvještavanja za HRT s @adriatourofficial u Zadru i pojave prvih simptoma u nedjelju navečer, jučer testirala u šibenskoj bolnici i nalaz na Covid-19 bio je pozitivan. Sukladno svim epidemiološkim uputama nalazim se u samoizolaciji u Zagrebu, slijedim lječničke upute i vjerujem u brzo ozdravljenje. Iako sam veliku pozornost pridavala prevenciji, do infekcije je ipak došlo i još jednom želim naglasiti da opreza nikada nije dovoljno. Svima od srca zahvaljujem na brojnim porukama podrške i ljubavi, te iz dubine duše uzvraćam istom mjerom. Kada sam u ranijim objavama znala koristiti ‘hešteg’ budi pozitivan ni slutila nisam da ću biti doslovno shvaćena😅

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric) on

Pročitajte još