Kako je Halid Bešlić izgledao na početku karijere?

Piše: Redakcija

Bosanskohercegovački pjevač narodne muzike Halid Bešlić prve muzičke korake napravio je još kao školarac. Po povratku iz vojske pjevao je po sarajevskim restoranima, a prvu ploču snimio je 1979., nakon čega i počinje njegov put prema popularnosti.

Prvi studijski materijali bile su mu singlice ‘Grešnica/Ne budi mi nadu’ i ‘Sijedi starac/Zašto je tako moralo da bude’, a početkom 80-ih snimio je i prve albume.

Bešlić je za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu 90-ih više od 500 puta nastupio na humanitarnim koncertima na Zapadu, a osim simpatija publike ‘zaradio’ je brojne nagrade i priznanja za svoja muzička ostvarenja i dostignuća.

U to je vrijeme mladi Halid izgledao poprilično drugačije nego danas, ali lice popularnog pjevača od prvog je dana i omota albuma prepoznatljivo.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti