Prvu fotografiju dječaka Wilfreda objavila je mama na Instagramu nekoliko dana nakon njegovog rođenja. Zahvalila se tada ginekološkom timu bolnice i poručila: “Ne mogu da budem sretnija, moje srce je ispunjeno”.

Carrie Symonds with baby .. Wilfred Lawrie Nicholas Johnson

Carrie je otkrila i “tajne” sinoljevih imena: ime Wilfred i prvo srednje ime Lawrie Nicholas Johnson odabrani su po imenima Borisovog dede, dok je drugo dječakovo srednje ime Nicholas dato u čast ljekara Nicka Pricea i Nicka Hearta koji su liječili britanskog premijera od corona virusa.

Wilfred se rodio samo dvije sedmice nakon što je Boris otpušten iz bolnice, a političar je u maju u intervjuu za “San” otkrio da se bojao da zbog bolesti neće dočekati da vidi svoje šesto dijete.

U razgovoru za “LBC” ovog mjeseca za sina rekao je da je “divno dijete”, kao i da je porodici donio “divne momente”. Napomenuo je i da mu obaveze ne dozvoljavaju da ode na odmor (pravo na odmor zbog rođenja sina iskoristit će kasnije ove godine).

Odgovorio je i na pitanje da li mu je draže da grli, mazi sinčića, mijenja mu pelene ili da mu čita knjige, odgovorio je: “Sve to. A to je veoma delikatna operacija, ima dosta toga da se uradi, ali se prilično snalazim u tome”.