Izgubila je mnogo fanova zbog objava: Oglasila se Dua Lipa

Piše: Redakcija

Dua Lipa je nakon samo jedne objave postala najomraženija osoba u Srbiji. Naime, iako nikada ne posjećuje svoju zemlju, odlučila je na Instagramu progovoriti o odnosu Kosova i Srbije pa je na svom Instagramu podijelila objavu u kojoj je objašnjeno zašto Kosovo nije i nikad neće biti dijelom Srbije.

Na ovu je objavu odlučila reagirati srbijanska zvijezda Jelena Karleuša, a onda i supruga srbijanskog nogometaša Filipa Đorđevića, Jovana Đorđević.

No, nisu one jedine, mnogi su pisali svoje stavove na ovu temu, a sada se oglasila i sama pjevačica.

– Namjera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju. Jako sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promoviraju etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam.

Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lijepim stvarima kao što su hrana i muzika, i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo biti ponosni na svoj porijeklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom pričati o svojim albanskim korijenima i rodnoj zemlji. Ohrabrujem sve da prihvate svoje naslijeđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima – napisala je britanska pjevačica kosovskog porijekla

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Iako su je neki u komentarima podržali, i dalje su se ispod fotke nizali komentari ljutih Srba koji joj ovo vjerovatno neće tako skoro oprostiti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti