Emotivna poruka Tarika Filipovića za suprugu Lejlu: Kako da dušu sputam da se tvoje ne takne?

Piše: Redakcija

Glumac i voditelj Tarik Filipović posljednjih dana uživa na zasluženom godišnjem odmoru u Rakovcima, naselju nedaleko od Poreča iz kojeg se, poput supruge Lejle, svojim fanovima povremeno javi fotografijom na društvenim mrežama. No, osim svojih fotografija koje djeli, objavio je i fotografiju supruge Lejle te uz nju stavio emotivan opis.

– Kako da dušu sputam da se tvoje ne takne? Kako,mimo tebe, njom da grlim stvari i daljine? Ah, rado bih je sklonio na koje zaboravljeno mjesto usred tmine, u neki izgubljeni kut u kom neće je tvoje njihati dubine. Al’ ipak,sve što dodirne nas dvoje k’o gudalo nas neko spaja, koje iz dviju struna jedan mami glas. Na kom instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirač drži nas… O pjesmo slatka…- stoji un opisu fotografije.

Tarik i Lejla važe za jedan od najslkadnijih bračnih parova javnoj sceni, a u posljednjem intervjuu za naš magazin kojeg je Tarik dao prošle godine, samo za nas je otkrio šta je ključno za njihov dobar odnos.

– Stvarno se poštujemo, što je za početak temelj svega. Ljubav uvijek mijenja oblike. Ljubav i strast su fluid koji se ne može definirati, ne možeš znati u kojoj mjeri će biti zastupljen. Mi se poštujemo i razumijemo jedno drugo, ako nekad i ne, trudimo se da ne iskočimo iz šina. To je ono poštovanje kao i s prijateljima, i s ocem. Nema šanse da bismo jedno drugome rekli neku tešku i ružnu riječ, čak i kada smo ljut, što je normalno i u svakom braku i odnosu. I Lejla i ja iz kuće nosimo mnogo toga dobrog, da nam se ne može desiti da kiksamo na tom polju.

Tom prilikom Tarik je ispričao i šta uradi kako bi se na Lejlinom licu uvijek držao osmijeh.

– Ja nju čak malo i predoziram svojim budalaštinama i glupostima. Mislim da se ona nekada čak i umori od mog 24-satnog zezanja, ali meni je to život, zezancija je način života. Pa kad Lejli neki kažu: „Blago tebi, nikada ti nije dosadno“, da istina, ali nekada, kako kažu, ni puno zdravlja nije dobro za zdravlje (smijeh) – kazao je za naš magazim te dodao kojom činjenicom u svom braku se najviše ponosi.

– Najljepši kompliment je to da smo 14 godina zajedno. Imam osjećaj da smo tek prohodali, pa da će tek sad neke ozbiljne stvari uslijediti u životu. Kad vratim film, to je takav period zajedničkog života, da nisam ni osjetio da je toliko godina prošlo. A kad ti vrijeme proleti, znači da ti je lijepo.

View this post on Instagram

💜💜💜

A post shared by Lejla Filipovic (@lejla.filipovic) on

Otkrio je i na koji način odgaja djecu i koliko se ponosite njima.

– Trudimo se da budu ljudi. Ne stavljamo im omču oko vrata, aktivnosti ili nečega. Tako su i mene moji roditelji odgajali, tako se i ja trudim. Za ono za šta su oni zainteresirani, oni rade. Recimo, nisam ih mogao nagovoriti na muzičku školu, a htio sam. Tu sam bio jedino otac, koji nikada nije svirao nijedan instrument, pa eto hajde barem vi, Pratimo ih, budemo im podrška, kad otkriju svoje talente, ići će svojim putem. Tako smo svi, tako sam i ja. Kad čuješ na roditeljskom, djeca su stvarno divna, onda si zadovoljan, sve ostalo je manje važno – kazao je tom prilikom i dodao ko je veći autoritet on ili Lejla.

– Oboje smo. I mekani i čvrsti. Mora čovjek tako balansirati. Kako Hamlet kaže: „Moram biti okrutan, da mogu dobar biti“. Neke stvari ti je veoma teško, ali ih moraš napraviti za njihovo dobro, tako da smo oboje tu negdje. Trudimo se biti i prijatelji i autoritet.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti