Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

Piše: Redakcija

Kako su to saopštili članovi produkcije snimanje filma o pjevaču Tomi Zdravkoviću počinje ovog vikenda. Ulogu Tome Zdravkovića tumačit će glumac Milan Marić, dok će ulogu Silvane Armenulić igrati Tamara Dragićević. Scenario za film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režiju Zoran Lisinac, dok su producenti Bjelogrlić i Željko Joksimović.

– Tomu Zdravkovića su zvali pjesnik tuge. Pjevao je iz duše, i za dušu. Voljeli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voljeli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina poslije njegove smrti, njegove pjesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pjevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma – rekao je Bjelogrlić, a prenosi N1.

Podsjećamo, film naziva „Toma“ udruženim snagama realizirat će Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović. Bjelogrlić ističe da da to neće biti samo biografija legendarnog pjevača, već je tema fenomen Tome Zdravkovića, koji je umro 30. septembra 1991. Spekulira se da bi upravo 30. septembra 2021., na 30. godišnjicu smrti, trebala biti premijera „Tome“. U javnost je procurila i informacija da Željko Joksimović uveliko u Bosni traži pjevačicu koja će tumačiti Silvanu Armenulić, čiji će se lik također pojaviti u filmu. Slučajni susret Tome i Silvane, tvrde mnogi, odredio je njegovu  karijeru. Novica Zdravković, Tomin brat, za „Avaz“ je nedavno kazao kako je ispričao Bjelogrliću detalje iz Tominog života, onoliko koliko mu je bilo potrebno za film.

– Bilo bi lijepo da se snimi taj film. Uglavnom, Bjelogrlić je već prikupio materijal, a snimanje iskreno ne znam kada će početi. Ideja za film potekla je, ustvari, od Željke Joksimovića. Mislim, mnogi su se bavili tom idejom, ali je na kraju Željko s Bjelogrlićem ušao u tu priču. Ono što je bilo do mene, ja sam odradio – kazao je Novica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti