Snimak oca koji pokušava spasiti sina tokom haosa u Bejrutu rasplakala mnoge

Piše: Redakcija

Na društvenim mrežama proširio se snimak iz Bejruta na kojoj se vidi kako muškarac, vjerovatno otac, pokušava zaštititi i umiriti sina nakon užasne eksplozije koja je u tom gradu ubila više od stotinu ljudi. Snimak prikazuje oca kako grli sina te ga zatim uzima u naručje i pokušava skloniti pod sto.

– Ovo me dovelo do suza, tako tužno i tako nestvarno – piše na jednom od profila na Twitteru, nakon što je snimak objavljena.

Uz isti snimak djeli se i onaj majke, također u Beirutu, koja je bila puno pribranija u trenutku eksplozije.

U ogromnoj eksploziji koja se dogodila u Bejrutu poginulo je više od 100 ljudi, a više od 4000 je povrijeđeno, javlja AFP pozivajući se na libanonski Crveni križ. Dužnosnici očekuju da će brojevi žrtava i dalje rasti, a snimke iz zraka nakon eksplozije izgledaju jezivo.

Eksplozija u lučkim skladištima u kojima je bio pohranjen visoko eksplozivan nitrat, bila je najjača eksplozija koja je posljednjih godina odjeknula u Bejrutu, gradu već ionako ozbiljno pogođenim ekonomskom krizom te rastom pandemije Corona virusa.

Satima nakon eksplozije, koja se dogodila kratko nakon šest poslijepodne po lokalnom vremenu, vatra je još uvijek gorjela na području luke, bacajući tokom noći narančasti sjaj na noćno nebo, dok su helikopteri letjeli nad gradom i odjekivale sirene kola hitne pomoći.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti