Nakon priče o hororu na ljetovanju, Nikolina Pišek objavila vic

Piše: Redakcija

Popularna hrvatska TV voditeljica Nikolina Pišek, nakon medijske bure i priče o paklu koji je preživjela na ljetovanju, na svom Instagram profilu objavila je vic.

-Koji je najbolji vic o Hrvatima i Slovencima? Da od tri postojeća slovenska kriminalca na svijetu naletiš na jednoga – napisala je Pišek.

Pišek, supruga poznatog srbijanskog biznismena Vidoja Ristovića prijavila je kontraverznog slovenskog biznismena, dobro poznatog i u BiH, Roka Galeta zbog krađe i otimanja lične imovine. S druge strane, Rok Gale, vlasnik luksuzne vile “Hedonist” u Kaštel Starom u kojoj su dvije sedmice za 20.000 eura odmarali Ridtovići, podnio je prijavu protiv Nikolininog muža zbog uništavanja imovine i prijetnji.

Pišek je zajedno sa porodicom opisala hrvatskim medijima svoje “ljetovanje iz pakla”,  koje je, kako je rekla, trebalo da bude iz snova.

Inače, Rok Gale, u BiH je do prije 15-ak godina bio dobro poznato ime sa stranica Crnih hronika. Izvjesno vrijeme bio je vlasnik zaštitarske agencije “Gama sigurnost”, a potom direktor kasina “Joker” u ulici Zmaja od Bosne na Dolac-Malti u općini Novo Sarajevo. U to vrijeme bio je saradnik Ismeta Bajramovića Ćele, svojevremeno, jednog od najopasnijih sarajevskih momaka.

Nikolina Pišek udala se za Vidoja Ristovića 2013. godine. O njemu javnost ne zna baš puno, a u žižu je došao zbog ljepotica sa kojima se zabavljao. U bioografiji mu stoji da je historičar umjetnosti, a u u Beogradu je imao vlastitu antikvarnicu, ali je ona zatvorena. U proljeće 2011. godine tabloidi su objavili da je Ristović napustio suprugu sa kojom ima ćerku Mateu i započeo vezu sa glumicom Katarinom Radivojević. Nekoliko mjeseci kasnije upoznao je Nikolinu Pišek. Vezu su objelodanili u septembru 2012. godine kada su ih paparaci „ulovili“ na jednom beogradskom splavu. Vjerili su se dva mjeseca kasnije, a vjenčali u septembru 2013. godine u Monte Karlu. O toj svadbi se u Srbiji danima pričalo jer je trodnevno slavlje, navodno, koštalo 400.000 eura.

Mladenci su u iznajmljenom avionu iz Beograda stigli u Monte Karlo. Ristovićev kum je bio privrednik i bivši političar Milan Beko, dok je Nikolinina kuma bila Snježana Mehun Galeković. Svadbi su prisustvovale mnoge poznate ličnosti, poput Sandre Meljničenko i njenog supruga, ruskog milijardera Andreja Meljničenka. S obzirom na to da Ristović nema običaj da daje intervjue u medijima, novinari su od Nikoline saznali da ga smatra „najosebujnijim čovjekom koga je ikad upoznala“. Par živi na relaciji Zagreb – Beograd, gdje imaju dvoetažni stan prepun vrijednih antikviteta i umjetničkih djela.

U novembru 2011. godine Ristoviću je beogradska policija tokom rutinske kontrole otkrila pištolj za koji nije imao dozvolu. Potom je protiv njega podnesena krivična prijava za nezakonito nošenje oružja. Postupak pred Višim sudom u Beogradu je pokrenut u aprilu 2012. godine. On je priznao krivicu te je osuđen na devet mjeseci pritvora. Sud mu je dozvolio da kaznu služi u vlastitom domu, bez mogućnosti izlaženja.

S njim Nikolina ima petogodišnju kćerku Unu Sofiju, dok iz prvog braka ima kćerku Hanu Cigoj koja je već punoljetna.

Porodičnu sreću Ristovići često dijele s javnošću na svojim Instagram profilima.

Pročitajte još