Britanski ambasador izrazio saučešće porodici Belme Šoljanin

Piše: Redakcija

Uz vijest o današnjoj dženazi mlade majke i aktivistice Belme Šoljanin, britanski ambasador u BiH Matthew Field izrazio je saučešće njenoj porodici.

-Tužna vijest o smrti Belme, mlade majke troje djece i osobe koja je radila na poboljšanju života drugih. Njenoj porodici upućujemo iskreno saučešće. Ovo je jasan podsjetnik opasnosti COVID19 i potrebe da se svi pridržavamo važećih mjera – napisao je ambasador Field na društvenim mrežama.

Belma Šoljanin (37), direktorica Instituta za majku i dijete, preminula je u nedjelju u Izoltoriju na Podhrastovima u Sarajevu, nakon što je u petak rodila zdravog dječaka, a osim njega majka je i dvjema djevojicama. Bila je zaražena Corona virusom. Ukopana je danas na gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti