Sanela Prašović – Gadžo: Čast mi je biti kandidatkinja za načelnicu sarajevske općine!

Piše: Redakcija

Sanela Prašović – Gadžo, zastupnica Saveza za bolju budućnost BiH i potpredsjednica Kluba te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, inače generalni sekretar SBB-a BiH i nekadašnja poznata novinarka, urednica i voditeljica objavila je na svom Facebook profilu kandidaturu za načelnicu sarajevske općine Novi Grad.

-Jasno je da su problemi kojima svakodnevno svjedočimo od lokalne do najviše razine vlasti iznimno složeni i zahtijevaju punu pažnju i rješavanje. Stoga me iskreno raduje i čini čast i zadovoljstvo što je Savez za bolju budućnost BiH prepoznao da je vrijeme da u Sarajevu jednu poziciju načelnice općine preuzme žena.

Dragi prijatelji, komšije i susjedi, moje Sarajlije, predložena sam i prihvatila sam kandidaturu za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo. Ja sam rođena i evo gotovo 50 godina živim i radim upravo na području općine Novi Grad. Poznajem sve probleme, neuređenosti, pojedinosti koje otežavaju život građana ove općine i znam kako ih riješiti.

U politiku sam zakoračila prije dvije godine kao potpuno realizovana osoba u životu. Kao novinar dobitnica sam domaćih i inozemnih nagrada za svoj rad. Deset godina sam uspješno vodila i bila direktor Produkcijske kuće TIM System koja je u vrhu, ne samo državne, već i regionalne referentnosti po kvaliteti rada.

U Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH sam preuzela zastupnički mandat 2018.godine. Nisam šutjela na sjednicama već sam bila glasna i pokrenula sam mnoge kvalitetne procese, zaustavljala one koji nisu dobri za građane, inicirala odluke koje direktno doprinose boljem životu građana.

Magistar sam odnosa s javnošću i trenutno sam na doktorskom studiju komunikacijskih nauka.

Novi Grad je moj dom i zajedno ćemo drage Sarajlije stanovnici sa poručja ove općine učiniti da ona postane siguran, prosperitetan i ugodan dom za sve nas. Hvala svima na porukama koje mi već upućujete. Hvala što mi dajete podršku – napisala je Prašović – Gadžo.

Jasno je da su problemi kojima svakodnevno svjedočimo od lokalne do najviše razine vlasti iznimno složeni i zahtijevaju…

Gepostet von Sanela Prašović Gadžo am Freitag, 14. August 2020

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti