Večeras dodjela nagrada SFF-a

Piše: Redakcija

Nagrade 26. Sarajevo Film Festivala bit će dodijeljene svečeras, a publika će ceremoniju dodjele moći pratiti na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba i programu BHRT-a od 20.10 sati. Prestižnom nagradom Srce Sarajeva bit će okrunjeni filmovi iz Takmičarskog programa – igrani film, Takmičarskog programa – dokumentarni film, Takmičarskog programa – kratki film i Takmičarskog programa – studentski film.

Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je osam filmova, od toga četiri svjetske, jednu europsku i tri regionalne premijere. U selekciji Takmičarski program – dokumentarni film publika je mogla pogledati 16 filmova, od toga osam svjetskih, po jednu međunarodnu i europsku, četiri regionalne i jednu bh. premijeru.

Takmičarski program – kratki film gledaocima je ponudio deset filmova, od toga sedam svjetskih, jednu međunarodnu i pet regionalnih premijera. Selekcija Takmičarski program – studentski film sastoji se od 15 filmova, od čega su 10 svjetskih, 3 međunarodne i dvije regionalne premijere.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade. Partnerske nagrade dodjeljuju se danas u podne, a festivalska publika moći će pratiti dodjelu uživo preko Zoom platforme.

U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica nagrade Audentia za najbolju rediteljicu, za koju konkurira 12 dugometražnih filmova iz programa 26. Sarajevo Film Festivala. Audentia će biti dodijeljena peti put, a Sarajevo Film Festival ima čast da ove godine bude njen domaćin.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti