Pandemijski baby boom među poznatima: Istražili smo ko je sve u slatkom iščekivanju

Piše: Aldina Zaimović

Do kraja godine čari roditeljstva iskusit će John Legend i Chrissy Teigen, Katy Perry i Orlando Bloom, Sophie Turner i Joe Jonas, Gigi Hadid i Zayn Malik, Katherine Schwarzenegger i Chrisom Pratt, Philippe Cohen i Jude Law.  I mnoge domaće poznate osobe iščekuju dolazak djeteta poput Amre i Edina Džeke, Amine i Amela Tuke, Alme i Anela Hadžića, Amine i Kenana Hasagića, Slađane Mandić i Ajlina Ahmića

 

Zbog pandemije Corona virusa mnogi parovi iz straha za svoju porodicu vrijeme provode kod kuće. Kafiće, restorane, kina, pozorišta te ostale društvene događaje mnogi su zamijenili “Netflix i chillom”. No, da se iza četiri zida dešavaju i „druge stvari“, govori pravi mali baby boom u doba pandemije. Ako išta ima lijepo u ovo teško doba, onda je to informacija da će se do kraja godine vidjeti porast broja novorođenčadi. Istražili smo ko od poznatih čeka uskoro prinovu, kako u Hollywoodu, tako i na našim prostorima.

Holivudski parovi

Jedan od posljednjih holivudskih parova koji su na simpatičan način s javnošću podijelili da iščekuju dijete su pjevač John Legend i njegova supruga, bivša manekenka, Chrissy Teigen. Par je muzičkim spotom za Grammyjem nagrađenu pjesmu “Wild” otkrio da očekuje treće dijete. Roditelji četverogodišnje Lune i dvogodišnjeg Milesa kroz romantični video prikazuju svoj odnos s mnogo ljubavi i malo drame. Pred kraj im se na obali okeana pridružuju dječica, a na samom kraju Chrissy znakovito polaže ruke na svoj stomak i otkriva lagano ispupčenje koje nagovještava da će im se uskoro još neko pridružiti.

View this post on Instagram

#Wild

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Pjevačica Katy Perry je, također, muzičkim spotom za pjesmu „Never Worn White“, početkom marta ove godine otkrila da čeka bebu. U muzičkom spotu pjevačica je prvo pokazala primjetno zaobljeni stomak, a kasnije je ponovo potvrdila trudnoću. Katy i Orlando Bloom ne kriju spol deteta, na društvenim mrežama su objelodanili da očekuju djevojčicu. Za Katy će beba biti prvorođena, dok Orlando odgaja Flinna, devetogodišnjeg sina iz braka s bivšom suprugom, manekenkom Mirandom Kerr. Katty i njen partner, glumac Orlando Bloom, broje dane do dolaska kćerkice, a sve se češće mogu vidjeti u javnosti i prilikom kupovine stvari za bebu.

Vijest da se Gigi Hadid i Zayn Malik pripremaju za rođenje svog prvog djeteta bila je pravo iznenađenje za fanove. Prema insajderima, Gigi Hadid i Zayn Malik će postati roditelji u septembru. Par ne otkriva spol buduće bebe, fanovi treba da traže tragove na Instagram profilu Gigi i Zayna i stvaraju razne teorije.

View this post on Instagram

baby daddy ☺️

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Zvijezda serije „Game of Thrones“ Sophie Turner i muzičar Joe Jonas već su postali roditelji. Par je nedavno proslavio svoju prvu godišnjicu braka, a Sophie je već u naručje uzela svoju kćerkicu, koja se rodila u bolnici u Los Angelesu. Iako ni Sophie ni Joe službeno nisu potvrdili ime svoje kćerke, svjetski mediji nagađaju da se djevojčica zove Willa. Zvijezde su dugo vremena skrivale dobre vijesti. Prema riječima insajdera, tokom posljednjeg javnog nastupa na crvenom tepihu Grammy, Sophie je odabrala takvu haljinu da sakrije prve mjesece trudnoće.

Nakon mjeseci slatkog iščekivanja, Katherine Schwarzenegger, kćerka poznatog snagatora Arnolda Schwarzeneggera na svijet je donijela svoje prvo dijete koje dijeli s glumcem Chrisom Prattom, no, još nisu otkrili spol djeteta. Sretnu vijest je za medije potvrdio brat novopečene mame, Patrick Schwarzenegger, rekavši: „Sve je super. Beba i mama su dobro i napreduju“.

Par koji, također, očekuje dolazak bebe su Philippe Cohen i Jude Law. Činjenica da će 47-godišnji glumac postati otac šesti put postala je poznata početkom marta, kada su paparaci snimili njegovu suprugu tokom šetnje Londonom. Philippe i Jude vjenčali su se u maju 2019. godine. Odmah nakon vjenčanja, u jednom od intervjua, glumac je priznao da i dalje sanja o djeci, kazavši: „Moja djeca su već velika, a ja sam spreman za drugu bebu u životu, uvijek je zabavno s njima i osjećate se mlado.“

 

Domaće ličnosti

Osim holivudskih, i mnoge domaće poznate osobe iščekuju dolazak djeteta. Jedan od njih je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, koji je prošle godine u oktobru krunisao dugogodišnju ljubav i vezu sa svojom izabranicom Aminom Pivić. Sada imaju razlog više za sreću. Da će uskoro postati roditelji, za „Azru“ je sredinom juna potvrdila buduća mama.

– Nismo planirali još podijeliti ovu informaciju, ali ste me uhvatili na prepad (smijeh). Trudna sam i, hvala Bogu, osjećam se dobro – kratko je uz osmijeh prokomentirala Amina, međutim, nije nam otkrila informaciju kada se sprema za porođaj.

U periodu kada smo svi bili zatvoreni u svojim domovima i kada se zbog pandemije Corona virusa veliki broj žrtava brojao baš u Italiji, iz Rima nam je stigla jedna radosna vijest. Naš proslavljeni fudbaler i „Romina“ zvijezda Edin Džeko i njegova supruga Amra objavili su da čekaju bebu. Vijest o proširenju porodice na svojim društvenim mrežama objavila je sretna mama, a nije trebala proći ni minuta da njen Instagram profil bude pretrpan čestitkama i lijepim željama. Majka troje djece, tinejdžerice Sofije, te mlađih Une i Danija, otkrila je da čeka djevojčicu, koja će se, kako sretni roditelji planiraju, roditi u Rimu.

– Stvarno imam sreću da mi i četvrta trudnoća prolazi bez problema i komplikacija, mučnina prva tri mjeseca… Znam da sam jedna od rijetkih žena koja uživa svih devet mjeseci u trudnoći. Hvala Bogu. Ovo je bila planirana trudnoća, čak i prije 20 godina sam vam rekla da bih voljela da imam veliku porodicu i presretna sam što mi se taj san ostvaruje – kazala je Amra za „Azru“.

View this post on Instagram

A post shared by Amra Džeko (@amradzeko) on

Da je u blaženom stanju, znala je još i prije pandemije, a za naš magazin Amra je otkrila na koji način u novonastaloj situaciji održava trudnoću.

– Jedna od najbitnijih stvari koju svi možemo da uradimo kako bismo se na najbolji način zaštitili od pandemije te isto tako pomogli doktorima i medicinskom osoblju jeste da ostanemo kući. To i ja radim, ništa drugo. Trudnoću najnormalnije vodim, jedino ja iz naše porodice izađem iz kuće, odem do marketa i apoteke, znam šta nam treba. I pazim se. Izađem s maskom, rukavicama, koje uvijek bacim po povratku, dezinficiram ruke, čim uđem u auto i karticu, ključeve, sve što dotaknem. Ne pretjerujem, jer ne želim sebi bespotrebnu paniku da stvaram, ali vodim računa da se zaštitim, ne samo sebe, već i ljude iz naše okoline. To možemo svi učiniti.

 

Bh. fudbaler Anel Hadžić i njegova supruga Alma, diplomirana pravnica, trenutno žive najljepši period svog života. Prošle godine, krajem juna, priredili su, kako mnogi kažu, vjenčanje godine, na kojem su okupili porodicu i brojne prijatelje. Iako su oboje gotovo cijeli život proveli izvan granica BiH, Alma rođena i odrasla u Beču, dok je Anel rođeni Velikokladušanin, nisu zaboravili svoje korijene, te su ceremoniju vjenčanja upriličili u jednom o sarajevskih hotela. Početkom aprila mladi par je na društvenim mrežama podijelio sretne vijesti, kako će njihova porodica postati brojnija za još jednog člana. Njihova sreća je neizmjerna, za pola godine osjetit će čari roditeljstva prvi put.

– Radujemo se sinu… To su neopisive emocije. Ljubav za koju misliš da je velika, postaje veća, pomjeri sve granice za koje misliš da postoje. Imamo novu misiju u životu i to je izvesti naše dijete na pravi put, ako Bog da. Sina očekujemo u oktobru – kazali su u posljednjem intervjuu za magazin „Azra“ budući roditelji.

Još jedna ljepotica i sportista su u iščekivanju bebe. Bivši bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Kenan Hasagić četvrti put će postati otac. Njegova druga supruga, bivša miss Bosne i Hercegoivne Aminka Sivac, s kojom je u braku od ljeta prošle godine, u maju je objavila fotografiju s potpisom „nas troje“, pokazavši trudnički stomak.

View this post on Instagram

🧚🏻🧚🏻🧚🏻

A post shared by Slađana Mandić (@mrssladjanamandic) on

Ekskluzivno s čitateljima „Azre“ nedavno je vijest o dolasku još jednog sina podijelila i naša poznata pjevačica Slađana Mandić. Ona već „sitno broji“ do porođaja. Slađani i njenom suprugu Ajlinu Ahmiću, te šestogodišnjem sinu Kanu uskoro će se pridružiti još jedan dječak.

– Kao i svakoj majci, uzbuđenje je veliko. S obzirom na to da je riječ o drugom djetetu, mogu da kažem i nije tajna da opet čekamo dječaka. Mislim da čovjek nikada nije svjestan i spreman na neke nove stvari. Tako je bio slučaj i kada sam se prvi put ostvarila kao majka. Ali, nema tu neke posebne pripreme. Sve se dešava spontano, pa je tako i sada. Pomislim da imam dijete koje uskoro kreće u školu, pa mi je normalno da dođe nova beba, a onda vidim da će to biti, ipak, velika promjena, da će ovo dijete, ako Bog da, napraviti neku novu promjenu u našim životima i definitivno ga upotpuniti. Uzbuđena sam i presretna, najvažnije je da sve prođe kako treba. Radujemo se svakom novom momentu koji nas čeka u životu. Dječak dolazi krajem augusta ili početkom septembra. Moj prvi dječak je malo požurio, tako da je to nepredvidivo, otprilike kraj ljeta – ispričala nam je Mandić.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti