Pokreće se istraga o silovanju glumice: Ima snimak moćnika

Piše: Redakcija

Nadležno tužilaštvo formirat će predmet i pokrenuti istragu o silovanju glumice Danijele Štajnfeld (36), prenose mediji.

Danijela je strašnu ispovijest iznijela u svom dokumentarnom filmu „Zacijeli me“, premijerno prikazanom na 26. Sarajevo Film Festivalu, a zbog onoga što se desilo je navodno i napustila Srbiju.

Prema saznanjima, a nešto slično se može naslutiti i iz dijelova filma, Danijela je tajno snimila razgovor sa moćnikom koji ju je silovao i to bi mogao da bude krunski dokaz ako dođe do suđenja.

Mada mediji nisu zvanično dobili odgovore od tužilaštva, nezvanično se saznaje da je tvrdnja glumice i sve što se pojavilo u medijima i njenom filmu sasvim dovoljno da tužilaštvo postupi i po službenoj dužnosti zatraži prikupljanje potrebnih informacija.

– Policija po nalogu tužilaštva mora da sprovede istragu. Prije svega, naravno, mora obaviti razgovor sa glumicom koja tvrdi da je bila žrtva silovanja. Tražit će se dalje dokazi poput onih da li se javila lekaru za pomoć, kome se poverila, i tako dalje – navodi izvor, prenosi Kurir.rs.

„Zacijeli me“ je dokumentarni film o posljedicama koje trpe žrtve i počinioci seksualnog nasilja, zasnovan na intimnim svjedočenjima osoba koje su preživjele seksualni napad. Film kombinira svjedočanstva osoba koje su preživjele seksualni napad i sekvence iz njihovog kasnijeg života, postavljajući pitanje šta se može smatrati oporavkom.

Glumica je otkrila da je silovana i da iza toga stoji “moćnik iz filmske industrije”. Navela je da se sve dogodilo prije četiri i po godine, nakon čega je napustila Srbiju i odselila se u Ameriku. Identitet silovatelja nije otkrila.

Nakon što je talentirana glumica iznijela ispovijest o silovanju, brojne glumice, njene kolegice, dale su joj podršku i pozvale je da javno iznese ime i prezime zlostavljača. Štajnfeld je imala uloge u nekoliko značajnih filmskih i serijskih projekata, među kojima su najznačajniji film “Ivkova slava” i serija “Vratiće se rode”.

Pročitajte još