Mogu li se upotrijebiti smrznuta jaja

Piše: Redakcija

Za danas za vas iz Velikog narodnog kuhara izdvajamo male tajne o tome kako da jaja budu što ukusnija, kako šlag bolje umutiti, ali i kako postupati sa smrznutim jajima.

KAKO SKUHATI JAJE

Da vam jaje pri kuhanju ne prska, stavite u vodu malo soli. Naprslo jaje neće iscuriti prilikom kuhanja ako u vodu stavite jednu žličicu octa.

UKUSNA KAJGANA

Da bi vam kajgana bila ukusnija, umutite sa jajima malo masla i jednu žlicu mlijeka ili kiselog vrhnja.

ČVRST SNIJEG OD BJELANJAKA

Da biste bjelanjke brzo i lako umutili i dobili čvrst snijeg, treba ih prije mućenja ostaviti dvadesetak minuta na hladnom mjestu.

SMRZNUTA JAJA

Smrznuta jaja se obično ne mogu upotrijebiti. No, kućanica ih može potopiti na sat ili dva u slanu vodu. Ovako odmrznuta jaja moraju se odmah upotrijebiti.

PRAVIL0 ZA PRAVLJANJE MAJONEZE

Ako želite da vam se majoneza ne razlije, izdvojte žumanjke u posudu i pospite ih sa vrlo malo soli i bijelog bibera i malom žlicom octa. Pokrijte sve tanjurićem i ostavite da stoji pet minuta. Kada potom počnete miješati majonezu, sve će ići glatko. Tada dodajite ulja- kap po kap, a zatim više. Nikada ne sipajte prije nego što se ranija količina nije spojila.

DA SE KUHANA JAJA BOLJE OGULE

Kuhana jaja čiste se od ljuske vrlo lako ako se neposredno iz vrele vode spuste u hladnu vodu.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti