Sharon Stone ne krije bore, podržava demokrate i traži besplatnu vakcinu za sve

Piše: Redakcija

Sharon Stone (62), američka glumica, producentica, spisateljica i bivši model, nema problem s godinama i borama. Ponosno ih nosi i pokazuje na društvenim mrežama, ali još više ističe svoju društveno korisnu ulogu. Podržava demokrate na predstojećim američkim predsjedničkim izborima te je javno na društvenim mrežama podržala kandidaturu Joea Bidena za predsjednika i Kamale Harris za potpredsjednicu SAD.

Zvijezda koja je popularnost stekla početkom 90-ih godina ulogama u erotskim trilerima “Sirove strasti” i “Sliver”  pridružila se i globalnoj kampanji kojom se upućuje zahtjev svjetskim čelnicima da usvoje pravne mjere i daju službene izjave kojima će se, kada bude dostupna, vakcina protiv Corona virusa proglasiti općim dobrom, bez ikakvih patentnih prava koja pripadaju bilo kome, kao i da će pravo na besplatno vakcinisanje imati svi.

Potpisnici ove peticije uključuju najpoznatije svjetske ličnosti, dobitnike Nobelove nagrade, bivše premijere i predsjednike, umjetnike, biznismene, pripadnike civilnog društva iz cijelog svijeta….

Tokom izolacije uzrokovane pandemijom bolesti Covid-19 slavna glumica se, inače, posvetila slikanju i pozivala je sve da shvate ozbiljnost situacije.

Ona je 17. avgusta podijelila na Instagramu i svoju porodičnu priču o tome kako su joj baka i kuma umrle od Corone, a sestra Kelly se u bolnici bori za život. Sestra, inače boluje od lupusa, a nakon što je pozitivna na Corona virus završila u teškom stanju u bolnici, Sheron Stone za zarazu je optužila ljude koji odbijaju nositi maske.

Prije toga podijelila je sliku bolničke sobe sa intenzivne njege gdje joj je sestra bila smještena zajedno s oboljelim mužem, također, pozitivnim na Coronu. “Neko od vas koji ne nosite maske, ovo ste napravili”, poručila je glumica uz fotografiju.

Sharon Stone žali i za svojim prerano preminulim kolegom Chadwickom Bosemanom. Upućujući njegovoj porodici najdublje i najiskrenije saučešće, napisala je da joj je kao majci nezamislivo da ovog glumca više nema.

Kako danas, u sedmoj deceniji izgleda nekadašnja ikona seksepila, Sharon Stone nema problem pokazati u javnosti. Fotografije transparentno otkrivaju njegovanu kožu lica i tek sitne bore koje ova glumica očigledno nije željela uklanjati plastičnim operacijama.

Inače, Stone je glumački i dalje aktivna. Na Instagramu je podijelila i najavu TV serije “Ratched” koja se na Netflixu očekuje 18. septembra. Iza  serij stoji Evan Romansky, a naslovnu antijunakinju glumi Sarah Paulson. U njoj glume i Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okenedo i Vincent D’Onofrio. Sharon Stone utjelovljuje lik Lenore Osgood.

A kako je izgledala devedesetih godina prošloga stoljeća, podsjećamo kroz “Azrinu” galeriju nekoliko fotografija iz arhiva.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti