Izbacili majku sa šestoro djece iz aviona

Piše: Redakcija

Na putu iz Njujorka, Chaya Bruck iz Brooklyna, koja je putovala sama sa svojih šestero djece, izbačena je iz aviona tokom leta, jer njena dvogodišnja djevojčica nije nosila masku. Ova majka je, kako prenosi yumama.com, na svom Facebooku objavila snimak koji je za manje od 24 sata imao više od 2.400 pregleda.

“Sram vas bilo”, napisala je, “jer ste me maltretirali sa šestoro dece”. Tvrdi da njena dvogodišnjakinja nije željela staviti masku te da su članovi kompanije prema njoj i djeci postupali nehumano. Bruck je napisala i da u pravilima kompanije piše kako su djeca koja nisu u mogućnosti da nose masku izuzeta, dok na internet sranici aviokompanije piše da su svi putnici koji imaju najmanje dvije godine dužni da nose zaštitne maske preko nosa i usta. To uključuje boravak na aerodromu, prijavu, ukrcavanje i sam let radi sprečavanja širenja Corona virusa.

Mama je u svojoj objavi na Facebooku navela da je na zvučniku u avionu objavljeno da su djeca koja ne mogu da nose maske izuzeta. Iako je govorila da dijete ima svega dvije godine i da je ne može natjerati, posada je bila isključiva. Nisu prihvatili ni majčinu molbu da ostanu u avionu tako što će beba imati cuclu u ustima, objavili su mediji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti