Raquel Welch napunila je 80: Morala je uspjeti po svaku cijenu

Piše: Redakcija

Holivudska diva i seks simbol šezdesetih i sedamdesetih godina 20. vijeka Raquel Welch napunila je 80 . Nekada najpoželjnija žena zlatnog Holivuda kao tinejdžerka se bavila manekenstvom koje ju je i dovelo pred svijetla reflektora. Vodila je vremensku prognozu i snimala brojne reklame.

Odlučila je da mora da uspije po svaku cijenu i od toga nije odustajala. Poslije kraćeg boravka u Teksasu, gdje je bila angažovana kao fotomodel, vratila se u Hollywood kako bi se okušala i na velikom platnu.

Prvu malu ulogu imala je u jednom filmu Elvis Presleya. A onda je uslijedila glavna uloga u filmu “Milion godina poslije Hrista” 1966. godine koji ju je vinuo u jednu od najpopularnijih američkih glumica, i to preko noći.

Pojavila se u oskudnom krznenom bikiniju kao pećinska žena, a najavni plakat za ovo ostvarenje postao je dio američke ikonografije. Međutim, kritičarima nije bila zanimljiva njena gluma već obline.

-Kada sam se pojavila na posteru, bila sam majka dvoje male djece i zapravo sam se osjećala kao stvar koju treba vidjeti, a ne čuti. Danas, pošto sam zašla u osmu deceniju, mislim da imam šta da kažem i podijelim ta iskustva sa drugim ženama. Amerika je oduvijek imala seks simbole, ali kad postanete stereotipna glumica, teško je imati ispunjenu karijeru. Ponosna sam što sam to izdržala – govorila je.

Kada je imala 19 godina prvi put se udala za ljubav iz srednje škole Jamesa Westleya. Raquel Welch je davala sve od sebe da zbog karijere ovaj brak sakrije od očiju javnosti. Ali, njihova ljubav nije opstala, te je kraj uslijedio poslije šest godina. Iz ovog braka ima kćerku Tahnee i sina Damona.

View this post on Instagram

@terryoneillofficial #HappyBirthdayTerryONeill

A post shared by Raquel Welch (@therealraquelwelch) on

-U svojoj knjizi opisala sam kako je teško biti samohrana majka i zaposlena žena. Kada sam intezivno snimala, dosta sam putovala i vodila djecu sa sobom, ali nisam mogla stalno da budem sa njima već su, dok sam ja bila na setu, provodili vrijeme sa različitim ljudima. Sve dobre karakterne osobine koje su Tahnee i Damon razvili, samo su njihova zasluga – pričala je.

Godinu dana kasnije, srce najpoželjnije žene Holiwooda osvojio je Patrick Curtis, koji joj je četiri godine bio menadžer. Poslije pet godina bračne idile, ljubav je pukla zbog Curtisove pretjerane ljubomore.

Slavnu glumicu nisu zaobišle ni glasine kako je bila u ljubavnim vezama sa Frankom Sinatrom, Deanom Martinom i Elvisom Presleyem.

-Svi su oni bili zanimljivi na svoj način, ali je Presley, sa kojim sam glumila u filmu “Roustabout”, imao nevjerovatnu energiju. Iako mi se udvarao, odbila sam ga jer nisam željela da budem još jedan njegov trofej – otkrila je glumica.

Imala je i avanturu sa oženjenim Seanom Conneryem. Početkom sedamdesetih na snimanju u Budimpešti šarmirao ju je Rchard Burton za koga je govorila da je bio harizmatičan, romantičan i da je zaista imao ono nešto. Ipak, nisu sve kolege uvijek imale riječi hvale za ambicioznu Amerikanku.

Nakon što je prekinula vezu sa producentom Robertom Evansom odlučila je da se po treći put okuša u bračnom životu sa sedam godina mlađim francuskim rediteljem Andréom Weinfeldom.

Iako joj je to bila najduža veza, razveli su se početkom 1990. poslije deset godina zajedničkog života.

Pred oltar ju je četvrti put odveo vlasnik jednog restorana Richard Palmer.

Par se razveo uz objašnjenje da nije riječ o trećoj osobi, ali u krugovima bliskim paru spekuliralo se da je Palmeru dosadila Raquelina opsjednutost mladošću, a ona je suprugu zamjerila pretjerano moderan način života. Iako, holivudska ikona nije imala previše sreće u ljubavi, ponosno ističe kako je imala bogat i ispunjen život.

-Želim da živim slobodno kao stvarna osoba, a ne zvijezda. Moja borba i vjera jako su mi važne i zbog toga sam srećna – zaključila je, prenosi cdm.me.

Pročitajte još