Prvi rođendan bez Šabana Šaulića: Oglasili se supruga i djeca

Piše: Redakcija

Da je živ kralj narodne muzike Šaban Šaulić jučer bi proslavio 69. rođendan.  Prvi put njegov dan rođenja porodica je umjesto slaveći provela obilazeći grob.

Legendarni pjevač poginuo je 17. februara prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Supruga Gordana, kćerka Ilda i sin Mihajlo oglasili su se na društvanim mrežama.

-Danas bi ti slavili rođendan… Pjevale bi se pjesme, nazdravljali bi do jutra okruženi našim najdražima… Tebe nema, ali odbijam da dozvolim da me pobijedi ova tuga koja ne jenjava. Umjesto toga, biram da danas, kao i svakoga dana, slavim to što si postojao, i što i dalje živiš kroz našu djecu i unučiće, kroz uspomene kojih ima dovoljno za tri života, kroz pjesme koje si iza sebe ostavio, kroz ljubav koju smo imali i koja će biti u meni dok god budem disala. Voli te zauvek tvoja Goca – napisala je Gordana Šaulić.

 

Emotivnom porukom oglasila se i kćerka.

-Danas je tvoj rođendan… Danas bi se pjevale najljepše pesme… Tebe više nema, ali zato ostaju uspomene na srećne trenutke koje smo zajedno proveli, a jedan od najsertnijih u mom životu je bio kada si mi se pridružio na sceni da zajedno otpjevamo ovu pesmu povodom deset godina moje karijere, koju danas mogu da podijelim sa svima. Hvala ti što si postojao i bio moj tata.Voli te Ilda – objavila je Šabanova kćerka.

Uz posvetu stavila je i link s Youtube kanala sa snimkom Brenine pjesme “Ja nemam drugi dom” koju je Ilda otpjevala s ocem na koncertu 2018. godine.

Sin Mihajlo uz zajedničku fotografiju s ocem je napisao:

-Danas je tvoj dan gdje god da si, popij i tamo negdje kao što si znao ovdje, a nama ostaje da se sjećamo kako smo to zajedno radili i radovali se. Srećan ti rođendan, voli te tvoj Mihajlo.

Umjesto rođendanskog slavlja Šabanova porodica i prijatelji jučer su odnijeli cveće na mjesto njegovog vječnog prebivališta.

Foto: Grand.online

Pročitajte još