Izgubila čelo u sudaru, danas upozorava ljude: „Naučite lekciju iz moje greške“

Piše: Redakcija

 

Foto: Facebook

Grainne Kealy (36) i njen dečko vozili su se brzinom od 190 km/h kada su se automobilom zabili u zid. Tada 22-godišnja Grainne u tom je trenutku držala noge na kontrolnoj ploči. Prilikom sudara napuhao se zračni jastuk pod njenim nogama i pritisnuo joj koljena u lice.

Kealy je bila hitno prebačena u bolnicu s višestrukim prijelomima lica, a iz mozga joj je iscurila cerebrospinalna tekućina, zbog čega se dugo liječila kod neurokirurga. Ljekari su joj morali ukloniti čelo, bez kojega je živjela pune dvije godine – sve dok joj nije ugrađeno keramičko.

Foto: Facebook

Iako je operacija bila uspješna, Grainne i dalje osjeća posljedice toga kobnog dana.

Već 14 godina oporavlja se od stravične prometne nesreće u kojoj je izgubila čelo, a do te užasne posljedice došlo je isključivo zbog nepromišljene odluke, koju prakticiraju mnogi suvozači u automobilima. Kealy sada želi proširiti svijest o ovoj temi kako više nikad nikome ne bi palo na pamet voziti se u automobilu s nogama podignutima na kontrolnu ploču.

Foto: Facebook

Ovu naviku mnogi imaju u automobilu, a strašna nesreća koju je mlada žena doživjela trebala bi biti opomena, jer njoj su bukvalno podignute noge smrskale čelo.

-Stalno gubim riječi usred razgovora, a to mi se zna dogoditi i do 20 puta dnevno. Kada sam u većem društvu, od buke koju stvori razgovor dobijem glavobolju. Teško mi je ostati dugo usredotočena na nešto – ispričala je nesretna žena za „Mirror“.

Foto: Facebook

Na svom Facebook profilu Grainne Kealy često objavljuje upozorenja i fotografije posljedica nesreće.

Foto: Facebook

Jednom prilikom odreagirala je i na fotografiju s nogama na kontrolnoj ploči automobila koju je na društvenim mrežama objavila Kim Kardashian, američka reality zvijezda.

Foto: Facebook

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti