Poznata urednica HRT-a žrtva internetske prevare

Piše: Redakcija

Foto: HRT

 

Novinarka i urednica HRT-a Sanja Kocijančić – Petričević najnovija je žrtva internetske prevare – lažnog intervjua i komentara o lijeku „Parazitol“, iza koje stoji zasad nepoznati naručitelj koji je novinarkino ime i lik iskoristio za promoviranje lijeka koji navodno zadaje “snažan udarac parazitima”.

-Ne samo da su se poslužili mojim imenom u formi intervjua, istovremeno svjedočim o uspješnoj terapiji koju će podržati Vladin program, već i sudjelujem u komentarima nakon famoznog članka. Taj lažni intervju s kompletnim sadržajem, sve je ono što ja nisam i što ne zastupam – ni profesionalno niti privatno – ističe novinarka.

Napominje i da će u ovom slučaju cyber kriminala angažirati advokata i pokrenuti privatnu istragu o naručitelju, a upozorava i na potrebu institucionalne zaštite integriteta pojedinaca.

-Zgrožena sam sistemima prijevare, znam da nisam ni prva niti jedina, nažalost ni posljednja, ali uvijek ističem kako je prijevara vezana za ljudsko zdravlje najveća. Više od sebe, puno više, žao mi je ionako naših osiromašenih ljudi koji naivno plaćaju velike iznose, a mogu, još gore od svega, uništiti svoje zdravlje, s lažnim i tko zna kakvim lijekovima – rekla je Kocijančić – Petričević.

Ova urednica i novinarka godinama prati medicinu u Znanstvenom programu HRT-a, dobitnica je priznanja Hrvatskog liječničkog zbora za doprinos hrvatskom liječništvu 2018., a kao voditeljica, istraživačka novinarka i urednica pokrenula je brojne emisije koje sistemski prate zdravstveno i medicinsko područje.

Krađa njenog imena i lika za promoviranje navodnog lijeka posljednja je u nizu prevara nepoznatih naručitelja u marketinške svrhe na internetu, a među njima se izdvaja i prevara lažne kompanije koja je u martu iskoristila ime i lažne izjave voditelja HRT-a Davora Meštrovića za promoviranje navodnog lijeka protiv dijabetesa, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti