Album Damira Imamovića proglašen najboljim World Music Albumom u Evropi

Piše: Redakcija

Transglobal World Music Chart  objavio je godišnju listu najboljih izdanja! Album Damira Imamovića „Singer Of Tales“ proglašen je najboljim evropskim world music izdanjem u periodu od septembra 2019. do septembra 2020. godine.

Titulu „The Best of Europe“ Imamović je zaslužio nakon što je njegov spomenuti album proveo više mjeseci na čelnoj poziciji Transglobal liste albuma. U ukupnom poretku 100 najboljih world music albuma iz cijelog svijeta njegov  je album zauzeo visoko šesto mjesto.

Album “Singer of Tales” izašao je u jeku pandemije COVID-19 virusa, 3. travnja 2020. godine, u izdanju londonske kuće Wrasse Records. Producirali su ga legendarni producent Joe Boyd i Andrea Goertler i na ovom albumu Damir je okupio all-star ekipu muzičara: američkog kontrabasistu Grega Cohena, turskog kemenčehistu Deryu Türkana i sarajevsku violinisticu Ivanu Đurić. Album je sniman u Berlinu. Priču o karijeri Damira Imamovića objavio je i hrvatski “Nacional” neposredno pred izlazak albuma „Singer of Tales“.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti