Tužni život glumačke zvijezde Patricka Swayzea: Nasilna supruga ga pustila da umre u najgorim mukama

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

 

Patrick Swayze, glavni glumac jednog od najpoznatijih američkih romantičnih filmova prošloga stoljeća “Prljavi ples” (Dirty Dancing), umro je na današnji dan 2009. godine u svojoj 58., nakon dvogodišnje borbe s rakom pankreasa.

Jennifer Grey i Patrick Swayze, zvijezde su klasičnog filma iz osamdesetih godina koji je dobio Oscara i Zlatni globus za najbolju muziku 1989. godine, a bio je nominiran za Grammyja i Zlatni globus 1988. godine. Inicijativno niskobudžetni projekt film se pretvorio u blockbuster te je poharao kina i postao veliki videohit, prvi koji se prodao u više od milion kopija. Muzika i ples koji su Jennifer Grey i Patrick Swayze izvodili i danas su popularni i bilježe milionske preglede na Youtube.

 

Nažalost, Swayzievi posljednji dani života bili su pravi horror. Ne samo zbog teške bolesti, već i zbog navodnog porodičnog nasilja koje je proživljavao, otkrili su njegovi prijatelji sedam godina nakon smrti glumca. Navodno je bio prisilno zatvoren u kući, a supruga koja je prema njemu bila nasilna i varala ga, pustila ga je da umire u najgorim mukama, tvrdili su strani mediji.

Ove šokantne optužbe iznio je jedan od najbliskijih prijatelja zvijezde filma “Prljavi ples”, a uglavnom se tiču 34 godina dugog braka koji je, bar za javnost bio idiličan.

Navodno njegova žena Lisa Niemi, koja je dozvolila da glumac spadne na samo 40-tak kilograma, nije mu dozvoljavala izlaske pa je čak branila njegovoj majci i prijateljima da ga posjete.

Prijatelji su medijima otkrili mračnu tajnu. Lisa je imala nekoliko vanbračnih afera.

-Volio je svim srcem, ali to je stvarno bila veza na ivici ljubavi i mržnje. Ona bi tukla njega, a on bi šutirao zidove i namještaj. Jako su se svađali, znali su da unište hotelske sobe, automobile, njihov dom… Bila je to jako nasilna veza – rekao je prijatelj koji optužuje Patrickovu udovicu za zanemarivanje supruga.

Za Patricka se, kad god je mogao brinuo i njegov brat Don, ali kad ga nije bilo, sve je bilo prepušteno Lisi.

-Lise ne bi bilo satima i onda bi došao Don i našao brata kako leži u sopstvenoj mokraći jer nije mogao sam da ustane – dodao je prijatelj koji Lisu naziva ‘ženom željnom kontrole koja je svaki segment Patrickovog života morala da ima pod kontrolom’.


Patrickova prijateljica iz djetinjstva rekla je da je podsticala glumca da ostavi suprugu sa kojom se oženio 1975. zbog silnih afera za koje je znala porodica i bliski prijatelji.

Poslije njegove smrti udovica je rasprodala sve njegove stvari. Patrick Swayze je napisao testament kojim je cijelo svoje bogatstvo od 40 miliona dolara ostavio Lisi, dok njegova porodica nije dobila baš ništa.

I to nije jedina tužna priča koja se veže uz Swayzea. On je 1994. godine zapao je u krizu kada mu se sestra ubila. Kako nije mogao da se izbori sa svime što se dogodilo, odao se alkoholu. Iste godine odlazi prvi put na rehabilitaciju kako bi mogao da nastavi da se bavi glumom.

Inače, početkom devedesetih izašao je američki film “Duh” u kojem je Swayze dijelio platno sa Whoopi Goldberg i Demi Moore. Swayze je tada postao planetarlno popularan glumac te nastavio sa nizom uspješnih filmova od kojih su najpoznatiji “Point Break” i “Father Hood”.

Swayzevo dobro poznavanje plesa pomoglo mu je oko dobijanja uloga, a uglavnom su likovi koje je tumačio imali neke veze sa plesom. Iako je na početku karijere uglavnom glumio u romantičnim filmovima, kasnije je počeo da dobija i uloge u nešto zahtevnijim trilerima. Američka publika ga je posljednji put gledala u dramskoj seriji “Zvijer”.

Njegova lijepa partnerica iz “Preljavog plesa” Jennifer Grey danas je neprepoznatljiva.

Ona nikada nije bila tipična holivudska ljepotica, no upravo zbog svog prirodnog izgleda postala je vrlo popularna. Ali na samom vrhuncu karijere odlučila se za plastičnu operaciju nosa, što joj je preraslo u opsesiju pa ih je ponovila nekoliko puta.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti