Nakon Aline: Sve Putinove žene kojima se izgubio trag

Piše: Redakcija

Foto: Nova.rs/agencije

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin važi za miljenika dama, naročito poslije razvoda od dugogodišnje supruge i odnedavno odluke da može da ostane na čelu Rusije do 2036. godine. Ni sam Putin nije imun na njihov šarm – za Međunarodni dan žena, jednom prilikom, izrecitirao im je pjesmu i zahvalio se na ljepoti, nježnosti i stvaranju atmosfere dobrodošlice kod kuće i u svijetu.

Pa, iako povučen, Putin je često viđen u društvu raznih žena.

Ljudmila Putin

Ljudmila i Vladimir (Foto: Blic)

Poslije razvoda od Ljudmile Putin sa kojom ima dvije ćerke, ruski predsjednik Vladimir Putin dovođen je u vezu sa brojnim ženama. Iako nijedna veza nije potvrđena, a mnoge od njih su potom nestale sa očiju javnosti, mediji su uspjeli da pobroje nekoliko žena sa kojima je predsjednik Rusije viđen.

Foto: Kurir.rs

 

Vladimir i Ljudmila Putin bili su u braku 31 godinu prije razvoda 2014. godine. Ljudmila, koja je radila kao stjuardesa u ruskom Aeroflotu, upoznala je Putina mnogo prije njegovog dolaska na čelo Rusije 2000. godine. Par se upoznao preko zajedničkog prijatelja početkom 1980-ih.

“Sprijateljili smo se. Uživao sam u samačkom životu ali je Ljudmila to promijenila”, rekao je Putin jednom prilikom.

Par se vjenčao kada je Putin imao 30 a LJudmila 25 godina, 28. jula 1983. godine. Na fotografijama sa vjenčanja, vidi se par kako se drži za ruke ispred crnog automobila. Ljudmila na sebi ima skromnu bijelu haljinu sa malim izrezom i dugim rukavima.

Foto: Wikimedia

Par ima dvije kćerke – Mariju rođenu u Sankt Petersburgu i Katerinu rođenu u Drezdenu. Katerina je udata za Kirila Šamalova, ruskog biznismena i plesačica je i direktorica Nacionalne fondacije za intelektualni razvoj i Nacionalnog centra za intelektualne rezerve.

Marija je tajanstvenija i kloni se medija. Prije nekoliko godina bila je u vezi sa holandskim biznismenom Joritom Fasenom, a ruski magazin „Nova vremena“ tvrdio je da se bavi medicinskim istraživanjem. Vjeruje se da je ona dobila rusku vakcinu protiv Corona virusa.

Niko ne može sa sigurnošću da kaže kada je brak Putinovih počeo da se raspada ali su ostale zabilježene njihove izjave. List „Moskov tajms“ je prenio da je Ljudmila prijateljici rekla da je Putin “vampir” dok je Putin navodno rekao da svako ko može da istrpi njegovu ženu više od tri sedmice “zaslužuje spomenik”.

Alina Kabaeva

Prva dama iz sjenke postala je Alina Kabaeva za koju se ne zna gdje se trenutno nalazi. Kabaeva je penzionisana ruska gimnastičarka. Od svoje treće godine ova brineta se bavila gimnastikom i na Olimpijskim igrama u Atini 2004. osvojila je zlato. Također je osvojila osam zlatnih medalja na dva svjetska šampionata – u Osaki 1999. i 2003. u Budimpešti.

Zgodna Alina našla se i na naslovnoj strani ruskog „Voga“ a pokušala je i da se bavi pjevanjem. Bavila se i politikom, bila je zastupnica u Putinovoj partiji i glasala je protiv usvajanja ruskih siročića u SAD i promoviranja homoseksualne “propagande” tinejdžerima.

Alina je navodno Putinu rodila dijete u Švajcarskoj u martu 2015. što ni ona ni Putin nikada nisu potvrdili niti demantirali. Ruski mediji su danas ponovo objavili vijest da je gimnastičarka, koja je prije neku godinu primijećena sa burmom, ruskom predsedniku 2019. godine rodila blizance, ali zvanične potvrde te djece, kao ni djeteta iz Švajcarske i dalje nema.

Naime, posljednje dvije godine Kabaevoj se gubi svaki trag. Potpuno je nestala iz javnosti i niko ne zna gdje se nalazi. Ona je, prema pisanju brojnih medija zatrudnila s Putinom 2018. a prošle godine mu je rodila dva dječaka i od tada je niko više nije vidio.

Inače, Kabaeva je definitivno najpoznatija i najistaknutija Putinova partnerka, mnogi spekuliraju – naročito pošto je viđena sa burmom – da su se njih dvoje i tajno vjenčali, ali zvanične potvrde ni o tome nema.

Wendi Deng

Foto: Wikimedia

Putin je navodno bio u vezi i sa bivšom ženom medijskog mogula Ruperta Murdocha starletom Wendi Deng i u jednom trenutku izvori iz Kremlja su tvrdili da je njihova veza “ozbiljna”.

Par se upoznao putem zajedničkog prijatelja, ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Alisa Kharcheva

Prije nekoliko godina, ruski predsjednik je dovođen u vezu sa 40 godina mlađom, prsatom manekenkom Alisom Kharchevom kojoj je navodno kupio i stan u jednom od ekskluzivnih kvartova Moskve.

Finalistica takmičenja Miss Rusije privukla je pažnju predsjednika kada mu je za 60. rođendan poslala mače, a pozirala je i za seksi kalendar koji je posvećen predsjedniku kada je imala 19 godina.

Dama sa crvenom torbom

Mediji su Putina dovodili i u vezu sa misterioznom damom, poznatom samo po crvenoj torbi koja je primijećena na zadnjem sjedištu Putinovog automobila kada je Putin brzo otvorio i zatvorio vrata. Ko je misteriozna dama, javnost nikada nije saznala.

Jana Lapikova

Kada je Kremlj saopćio da je Putin dobio novog fotografa niko se nije pretjerano iznenadio, sve dok se nije ispostavilo da je to zapravo fotografkinja, bivša manekenka i egzotična plesačica Jana Lapikova.

Seksepilna brineta ranije je bila manekenka za donji veš i finalistica izbora za Miss Moskve 2008. Prema saopćenju Kremlja, lijepa Jana je bilježila “najznačajnije intimne trenutke iz života Vladimira Vladimiroviča”, a izabrana je, kako se izrazio Dmitrij Peskov, Putinov portparol, zato što je “odličan fotograf, a ne zbog ženskih atributa”.

Anna Chapman

Britanski mediji odavno su ubijeđeni da je Putin u tajnoj ljubavi sa Anom Čapman, špijunkom koja je deportirana sa još desetak kolega iz SAD.

U Rusiji je ta žena postala zvijezda, a ubrzo je počelo da se šuška da je ruska Mata Hari zapala za oko i Putinu, koji je i sam bivši agent KGB.

Anna Netrebko

Među Putinove miljenice ubrajala se i Anna Netrebko, operska diva. Putin je i sam davao povoda za ovakve glasine, nazivajući je “jednom od najvećih zvijezda svjetske operske scene”, redovno išao na njene predstave i uručivao joj nagrade. Otkako je Netrepkova dobila sina sa kolegom tenorom, glasine su utihnule.

Svetlana Zakharova

Pošto Putin obožava balet, novinari su mu i tu otkrili simpatiju. To je primabalerina „Boljšoj teatra“ svetlana zakharova. Ona je i član Savjeta za kulturu predsednika Rusije, što upućuje na njihovu bliskost. Svetlana je javno rekla da mnogo duguje Putinu, a on joj poklanja cveće poslije svakog nastupa. Fotografija na kojoj joj uručuje Državnu nagradu Rusije obišla je svijet.

“Putine, oplodi me”

Šta je istina o Putinovu ljubavnom životu, a šta dio medijske slike ne možemo sa sigurnošću da znamo.

Da je Putin magnet za žene, pokazale su i ruske estradne zvezde. Dvije Ruskinje napisale su pjesmu “Putine, oplodi me”, koja je ubrzo postala hit. Riječi “Takvoga kao Putin, koji ne ostavlja, i koji ne pije, takvoga kao Putin želim i ja…” najbolje pokazuju koliko je pojedinim ženama predsjednik koji gologrud jaše divljinama Rusije, spasava tigrove, vozi se sa bajkerima – fatalan.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti