Kristina i Sergej Ćetković: Naša porodica je čvrsta kao stijena

Piše: Redakcija

Sergej i Kristina Ćetković (Foto: Nova.rs)

Tokom nedavne izolacije uzrokovane pandemijom virusa Corona pjevač Sergej Ćetković (44) i njegova supruga Kristina (43) trudili su se da ostanu vedri. Kćerkama Loli i Mili izmišljali su razne igre, u kojima Sergeju nije bilo teško da obuče kostim Ane iz crtića “Zaleđeno kraljevstvo”, a sebi postavljali nove ciljeve. Jedan od njih je novi album koji će pjevač objaviti tokom jeseni, uz priznanje da izolacija može i da prija umjetniku.

– Da mu prostora i tišine da zaviri u najdublje dijelove svoje duše, da prebira po svojim džepovima ne bi li pronašao davno izgubljeni stih kojim će otključati sve one ideje koje se mjesecima i godinama gomilaju bez jasnog cilja. Sva neizvjesnost i pritisak pod kojim je bila naša planeta učinili su da se rode neke nove pjesme, kao i da se dovrše neke stare na kojima radim izvjesno vrijeme. Ovaj, sedmi po redu studijski album bit će moj poklon za punih 20 godina podrške koju dobijam od publike, a nadam se da ćemo sljedeću godinu provesti pjevajući, grleći se i proslavljajući život kao i ranije – ispričao je Sergej u zajedničkom intervjuu sa suprugom Kristinom koji su dali za Gloriju.rs.

Kristina je osmislila kulinarski kanal na kojem pokazuje jedno od svojih umijeća.

– Riječ je YouTube kanalu koji se zove “Remek-jelo”. U vrijeme karantina smo, kao i većina ljudi, uglavnom boravili u kuhinji, i tako se, na Sergejovu inicijativu, rodio novi projekat. Na nagovor mojih sestara i prijateljica, koje su se, poput većine domaćica, za vrijeme izolacije najviše bavile kuhanjem, uz brzu organizaciju mog muža, počela sam sa snimanjem pripreme naših najomiljenijih jela. “Remek-jelo” je nešto o čemu sam razmišljala i ranije, ali nisam mogla da nađem dovoljno vremena da mu se posvetim – ističe Kristina.

U domu Ćetkovića Kristina je ta koja kuha jer joj je važno da djeca imaju kvalitetne obroke, dok Sergej još uči, gledajući kako njegova supruga izvodi svoja gastonomska remek-djela.

– Volim italijanska jela. Nekoliko sam savladao i sada ih dobro pravim, mada se rijetko bavim kuhanjem. Kristina je šef kuhinje i fantastična domaćica, a ja samo asistent, uglavnom zadužen za meze i odabir vina.

Ljubav Kristine i Sergeja Ćetkovića traje već dvije decenije, a usvojili su kćerkice Lolu i Milu koje su zaokružile njihovu ljubavnu priču

– Učimo ih da budu dobre, nježne, saosjećajne, vrijedne i darežljive, da nikada ne urade drugome ono što ne bi voljele da neko uradi njima. Za početak, to je dovoljno. Želimo da naša djeca odrastaju okružena ljubavlju, dobrom energijom, da budu voljena i da vole. Sasvim sam sigurna da će i same sutradan tražiti takav ambijent, jer na drugačiji nisu ni navikle – ističe Kristina.

Govoreći o izazovima u vaspitavanju djece danas, Sergej se prisjetio svojih roditelja.

– Vjerovatno je i naše roditelje dočekalo drugačije vrijeme puno izazova, ali činili su sve da nas pripreme za život pred nama. Vjerujem da skoro sve ponesete iz kuće. Harmoniju ili disharmoniju, poštovanje ili nepoštovanje, ljubav ili otuđenost. Sve to vas oblikuje i napravi dobrog ili lošeg čoveka. Što volim da kažem: “Tako te sašiju i to ti je.”

Kažu i da su tokom svog dvodecenijskog braka otkrili suštinu odnosa.

– Kažu da za sve u životu treba imati sreće, a najviše da pronađeš pravu osobu, srodnu dušu s kojom ćeš provesti život. Ta sreća je suština – ističe pjevač, dok njegova supruga smatra da je suština u ljubavi: – Ako je ima, onda je sve lako i svaka prepreka može da se savlada – kratko objašnjava Kristina.

Iako odaju utisak vrlo skladnog para koji se razumije pogledom, i kod njih postoje suprotstavljeni stavovi.

– Naravno da ih ima i tako i treba da bude, jer se onda najbolje dolazi do rješenja za bilo koju situaciju u životu. Ali ti suprotstavljeni stavovi ne podrazumijevaju sukobe, već samo razmjene mišljenja i konstruktivne razgovore koji dovode do dogovora i razumijevanja, kako u pogledu privatnog života, tako i po pitanju poslova kojima se Sergej i ja bavimo – smatra Kristina.

Pjevač ponavlja da nikada jedno drugom ne govore neistine ili ne daju lažne utjehe.

– Probleme ne guramo pod tepih, već se sa njima suočavamo zrelo i racionalno, trudeći se da uvijek zadržimo vedar duh i da, kad god je moguće, sve okrenemo na šalu, jer tada mnogo lakše prevaziđemo ono loše što život, ponekad, kao i u svim drugim porodicama, donese.

Na negativne komentare ne reaguju. Sergej ih ne čita, a kada i naiđe na neki, rijetko kad ga pogodi.

– Dovoljno je godina i iskustva iza nas da bismo trošili vreme na trivijalne stvari. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali to ni na jedan način ne može da utiče na naš život. Kao što je Kristina rekla, naša porodica je čvrsta kao stijena. Naša ljubav također.

Upravo njegove tri dame, supruga i kćerke, glavna su inspiracija Sergeju u stvaralaštvu.

– Iako se Kristina ljuti kada govorim o njoj, uvijek nađem razlog da joj posvetim neki stih. Ona i djeca su moje nadahnuće i motiv da pišem, pjevam i zajedno sa njima uživam u poslu. One su, također, i moji najveći kritičari, pa prije nego iko od mojih saradnika posluša demo snimak nove pjesme, on mora da prođe malu porodičnu komisiju, koja bez dlake na jeziku kaže šta misli. I to beskrajno cijenim. Tako nastaju moje najbolje pjesme – rekao je Sergej.

Izvor: Gloria.rs 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti