Kuća Oprah vrijedi 90 miliona dolara: Zavirite u nju

Piše: Redakcija

Oprah Winfrey je televizijski titan čija neto vrijednost iznosi 3,1 milijardu dolara. Uprkos kontinuiranom medijskom izlaganju, njena kuća u Kaliforniji držala se u tajnosti. Pa kako izgleda njen dom? Pogledajmo.

Take A Look Inside Oprah Winfrey's Mammoth $90 Million Montecito Mansion_37

Oprahina vila nalazi se u Montecitu, jednoj od najluksuznijih zajednica u Americi. Okružene planinama Santa Ynez i obalama Tihog okeana, kuće u Montecitu uglavnom se kreću od milion dolara pa sve do 85 miliona dolara. Posjetioci se ovdje često susreću sa poznatim ljudima. Pa kako je televizijska zvijezda odlučila skrasiti se na ovom ekskluzivnom lokalitetu?

Izgradivši ogromno bogatstvo tokom svojih skoro 50 godina provedenih u medijskom carstvu, Oprah je 2001. godine razmišljala o nekretninama kada se prilika ukazala sasvim slučajno. Pozvana je na zabavu u prekrasnu kuću u Montecitu. Potpuno očarana njegovom ljepotom, Oprah je odmah odlučila da kupi kuću tamo.

Take A Look Inside Oprah Winfrey's Mammoth $90 Million Montecito Mansion_38

Kuća je tada pripadala Robertu Velozu, gigantu za proizvodnju vazduhoplovne opreme, i nije bila na prodaju. Ipak, to nije moglo spriječiti Oprah da dobije svoju kuću iz snova. Ponudila je Robertu oko 52 miliona dolara, što je u to vrijeme bilo jedna od najvećih prodaja privatne kuće u cijeloj zemlji. I ono što je Oprah dobila, zauzvrat, bilo je jednako izvanredno.

Take A Look Inside Oprah Winfrey's Mammoth $90 Million Montecito Mansion_39

a-look-inside-oprah-winfreys-mammoth-90-million-montecito-mansion_8

a-look-inside-oprah-winfreys-mammoth-90-million-montecito-mansion_10

Gostinjska soba

a-look-inside-oprah-winfreys-mammoth-90-million-montecito-mansion_11

Dnevna soba

a-look-inside-oprah-winfreys-mammoth-90-million-montecito-mansion_13

Ormar

a-look-inside-oprah-winfreys-mammoth-90-million-montecito-mansion_9

Soba za čitanje

Take A Look Inside Oprah Winfrey's Mammoth $90 Million Montecito Mansion_23

Vrt

a-look-inside-oprah-winfreys-mammoth-90-million-montecito-mansion_16

Autor: L.B. 

Izvor: alphacute.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti