Tony Cetinski rasplakao sve uspomenom na Tošu Proeskog

Piše: Redakcija

Tony Cetinski raznježio je sve Instagram objavom devet dijelova fotografije koje kada se sastave čine cjelinu na kojoj je popularni hrvatski pjevač zagrljen sa svojim nekadašnjim mladim kolegom Tošom Proeskim, makedonskim pjevačem pop i narodne muzike koji je imao samo 26. kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije 13 godina.

Sutra je, naime, tužna godišnjica povodom koje je Tony koji je s Tošom, osim poslovnim bio vezan i velikim prijateljskim vezama, podsjetio na nikad prežaljenog pjevača s glasom slavuja.

Uspomena na harzmatičnog Tošu za kojem su ludjele djevojke širom Balkana, ali nadasve talentiranog pjevača koga su zvali “makedonskim Pavarottijem” i “makedonskim Oliverom” ne blijedi. Inače, ne prođe nijedna godišnjica od njegove smrti, niti dan njegovog rođenja, a da Tony Cetinski ne napiše kakvu emotivnu poruku na društvenim mrežama.

Uz svaki od devet dijelova fotografije, koje je danas objavio Tony je napisao: “ZAUVIJEK TOŠE ❤️”

Prethodno je objavio i sliku nasmijanog Tošeta i status:

-13 dugih godina. Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ….😢 Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama.  Voli te brat  – napisao je Tony.

Hiljade njegovih pratitelja je lajkalo i komentiralo da je Toše ostavio neizbrisiv trag u vremenu te da jako nedostaje i on i  njegov božanstveni, topli glas, osmijeh djeteta, sve…

Toše Proeski je rođen 25. januara 1981. u Makedoniji, u Prilepu. S 10 godina, na svom prvom nastupu kada je otpjevao “Ave Mariju”, sve je ostavio bez daha. Nakon samo pet godina nastupio je na jednom makedonskom festivalu, nakon čega je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine u 26. godini kod Nove Gradiške, na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, na putu iz Skoplja prema Zagrebu. Njegov prijatelj i vozač, Georgij Georgijevski, izgubio je kontrolu nad automobilom i udario u teretni kamion. Toše je smrtno stradao na licu mjesta.

 

View this post on Instagram

“13 dugih godina “ Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ….😢 Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat ❤️🙏🏻🇲🇰

A post shared by Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski) on

Priredila: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti