Božo Vrećo proslavio rođendan, objavio i novu pjesmu

Piše: Redakcija

Princ sevdaha Božo Vrećo, jedinstveni umjetnik na balkanskim prostorima, objavio je novu pjesmu pod nazivom “Saba”, a danas je na otoku Visu proslavio i 37. rođendan te objavio na društvenim mrežama izraze zahvalnosti svima koji su mu čestitali.

-Rodjendanski. Kakav prekrasan dan, ljudi, otok Vis, moja publika, prijatelji i sve samo najdublja Ljubav! Uvijek smo skupa ma gdje da smo, zamislio sam željicu, imao najljepši vijenac od masline na glavi i obećao vratiti se. Gdje god da podjem i vratim se Ljubav me ispraća i dočekuje, to je moja sreća! Hvala svima na čestitkama i nježnosti, posvećenosti, ljubavi, volim vas – napisao je Vrećo.

Sa svojim fanovima podijelio je i informaciju kako je prvi poklon dobio tačno u ponoć.

-Tačno u ponoć u moje naručje stigle su bijele najdivnije ruže, njih 37.Kakva ljepota! Moj B-day (18. oktobar/listopad) će započeti sa ljubavlju, suncem, morem i tortom od rogača koju će napraviti za mene na voljenom Visu u najdražem restoranu Pojoda.Sve ćete vidjeti, ovo je uvertira u moj rodjendanski dan!Volim vas! Hvala beskrajno za sve vaše divne čestitke koje će dolaziti tokom dana – objavio je Božo.

Inače, njegova nova pjesma “Saba” je njegov autorski iskorak u klupsku muziku, a njegov opus ne poznaje granice

– Saba je pjesma koju sam napisao iz ljubavi prema svim ženama, mojim Muzama koje svaka na svoj način jesu Kraljice od Sabe, ma kakvo vrijeme da je oko nas, ma kakav nemir i strah da je u nama, ma kakvo biće da je pokraj nas, žene imaju svoj kosmos ljubavi, nadnaravnu snagu da sve istrpe, sve nadjačaju i sve prebole, one su čuvarke boli, noćobdilje tuge i same po sebi neprolazna Ljubav čiji sjaj ne jenjava.

Kraljica od Sabe, Makeda ili Bilkis je ona koja je pred kralja Solomuna došla čistog srca, i baš takva kakva jest,potpuno slobodna i oslobodjena pravila,dostojanstvena, dualna i posebna i kao biće i kao vladar, možda u tome i leži tajna mudrosti i jakosti, biti svoj, uživati u sopstvenom biću i dakako ne biti rob sistema i društva koje nameće svoja pravila, kraljica od Sabe je u nama, ljudima od svjetlosti, koji ma gdje da smo i ma u kojem stoljeću da živimo imamo svoj naum, misiju i ljubavnu moć koja se širi, nadopunjuje i isijava, gdje bih bio da sam se osvrtao za onima koji su me htjeli pokoriti,uništiti i povrijediti, zato i kažem, slušajte sebe i svoju moć intuitivnog bića u vama, ono je jače od svih zala, ono je ljepše od svih zvjezdanih noći, nadrastite nemani oko vas i budite sinonim za slobodu, moja Saba.

Suradnja je to i simbioza sa sjajnim sarajevskim dvojcem pod nazivom The Provincials,Edin Gazić i Adnan Banjić, sa kojima je bilo divno uskladiti fantastičnu glazbu, sve te čudesne zvuke koje stvaraju i moj glas koji se prožeo u pjesmi koju sam iz srca pustio van.

Tekst koji sam napisao nalikuje onima od prije par stotina godina i ta spona modernog i avangardnog a s druge strane autentično tradicionalnog, mističnog i sakralnog, postao je pečat mog opusa i stvaranja i siguran sam da ćete se pronaći u njoj i voljeti je. Snimano je na tri sjajna lokaliteta, Počitelju, kuli Hercega Stjepana u Ljubuškom i na Pješčanim piramidama u Foči. Hvala svima koji su učinili da sve izgleda tako posebno, nadahnuto i artuozno, Dino Kadragić, Dragan Gajanović, Goran Jovanović, Elma Čauš, Dejan Kovačević,Dominik Ćorić. Hvala svima vama, mojoj dragoj publici za koju stvaram – poručio je Vrećo na društvenim mrežama.

Priredila: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti