Nova istraga protiv čuvenog glumca za silovanje 50 godina mlađe djevojke

Piše: Preuzeti tekst

Istraga o silovanju protiv francuskog glumca Gerarda Depardieua bit će ponovljena nakon što je navodna žrtva silovanja podnijela žalbu, jer su prethodni tužioci odbacili slučaj zbog nedostatka dokaza.

Navodna žrtva, glumica u dvadesetim godinama, izjavila je da ju je slavni glumac silovao i vrijeđao 2018. godine u njegovoj kući u Parizu. Nakon što je prijavila poznatog glumca, koji negira bilo kakav prekršaj, tužioci u Provencei su pokrenuli preliminarnu istragu, koju su zatim proslijedili kolegama u Parizu.

Nakon devet mjeseci, istražitelji iz Pariza su rekli da nisu uspjeli skupiti dovoljno dokaza za pokretanje formalnih optužbi. Glumica je kasnije dopunila svoje tvrdnje, pa će sada cijeli slučaj preuzeti istražni sudija. Izvor je rekao da je odluka formalno donesena, a to je potvrdio i izvor iz pravosuđa.

Depardieuov advokat izjavio je da nije bio obaviješten o ponovnom otvaranju slučaja, ali je dodao da to nije ništa čudno, jer je to automatska odluka da sve preuzme istražni sudija.

Depardieu je ogromna zvijezda u Francuskoj, a 2013. godine je stekao i rusko državljanstvo, kao znak protesta protiv francuske vlade koja je predložila dodatno povećanje poreza za bogate.

Izvor: Dunyanews

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti