Tijelo u ranama i plikovima

Piše: Redakcija

Dosta ljudi u svijetu susreće se s psorijazom. Okidač ove sistemske bolesti može biti stres, jaka infekcija, čak i jača upala grla… Ono što se obično vezuje za ovu neizlječivu bolest jeste njena manifestacija – stravični plikovi na koži koji nerijetko bole i izazivaju svrab.

Sa ovom teškom boljkom bori se i poznata američka kantri pjevačica Leann Rimes, poznata po naslovnoj numeri iz hit filma “Ružni kojot” – “Can’t Fight the Moonlight”.

Rimes je na svom instagram profilu objavila brutalno iskrenu fotografiju, svedočanstvo teške kože bolesti sa kojom se dugo već bori.

Ovo je konačno moje vrijeme da budem potpuno iskrena u pogledu toga šta je psorijaza i kako izgleda. Znate kad izgovorite nešto o čemu ste dugo šutili, kakvo je to olakšanje? To su za mene ove fotografije. Ovo mi je bilo potrebno. Cijelom mom tijelu – mom umu, mom duhu – ovo je bilo očajnički potrebno. Budući da je danas Svjetski dan psorijaze, pomislila sam da je savršen trenutak da sa vama podijelim moju priču“, napisala je pjevačica u konetaru uz fotku.

Ohrabrujuće poruke podrške preplavile su njen profil na društvenim mrežama.

Pogledajte i numeru koja je proslavila američku pjevačicu:

Izvor: mondo.rs

Pročitajte još