Na najpoznatijem Sajmu u Milanu promovirana knjiga Emine Gegić

Piše: M. K.

Na najpoznatijem Sajmu knjige u Milanu “Bookcity Milano”, umjesto uživo, zbog lockdowna, tokom vikenda održana je online promocija knjige “Intervjui sa istorijom” u kojoj su zastupljeni italijanski autori, ali među kojima je i Bosanska Emina Gegić, inače kćerka našeg poznatog reditelja i književnika Šemsudina Gegića.

-Za Eminu je rečeno da je veoma uspješna, a da je rođena u BiH i dolazi iz Sarajeva u kojemu je srećom preživjela rat i bombarodovanje ovog lijepog multikulturnog grada. Moto knjige je: “Viaggio nel passato, risposte sul presente / Put u prošlost, odgovor za sadašnjost”. Više desetina prisutnih je 70 minuta uživalo u promociji knjige, ne štedeći komplimente za pisce i knjigu koja je od danas dostupna čitateljima – objavio je protekle subote Šemsudin Gegić na društvenim mrežama.

Na promociji je za kraj godine najavljen i izlazak iz štampe romana Emine Gegić na talijanskom jeziku “Nero sensibile” (“Senzibilno crno”), koji se pojavljuje u izdanju poznate Izdavačke kuće “Albatros” iz Rima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti