Puding kojem nije odoljela ni Kate Middleton

Piše: Redakcija

Dame Mary Rosa Alleyne Hunnings, poznatija kao Mary Berry, legendarna je 85-godišnja britanska kraljica kuhinje – kuharica, televizijska zvijezda i autorica brojnih knjiga recepata (izdala ih je dosada čak 75!). Njenim receptima svi vjeruju, a kako i ne bi kada su iza nje desetljeća iskustva. U svojoj kolekciji Mary ima hrpu božićnih recepata, poput klasičnih mini pita sa sušenim voće, kuhanog vina, božićne torte s marelicama i brandyjem te brojnih drugih, pa tako i tradicionalnog božićnog pudinga. Njene recepte obožava i vojvotkinja Catherine, supruga princa Williama, koja je i gostovala u njezinu prošlogodišnjem božićnom specijalu.

Kate middleton

Sastojci

90 g oštrog brašna
kašika praška za pecivo
125 g naribanog, hladnog putera
30 g blanširanih badema ,nasjeckanih
125 g naribane mrkve
250 g grožđica
125 g sušenog šumskog voća
125 g sultana grožđica
125 g krušnih mrvica
¼ kašike muškatnog oraščića
60 g miješane ušećerene korice narandže i limuna
90 g svijetlog muscovado šećera
naribana korica i sok jednog limuna
2 jaja
puter za kalup
75 ml tamnog ruma

 

Priprema

U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, puter, bademe, mrkvu, grožđice, sušeno šumsko voće, sultana grožđice, krušne mrvice, šećer, kandiranu i naribanu limunovu koricu. Dodajte sok od limuna i jaja pa dobro izmiješajte. Lagano namastite kalup za puding te ulijte smjesu. Prekrijte namašćenim papirom za pečenje i potom aluminijskom folijom. Osigurajte papir vrpcom. Kalup za puding stavite u posudu s vodom koja vrije, tako da voda dođe do pola kalupa. Sve skupa prekrijte i kuhajte na pari oko šest sati. Izvadite kalup iz vode i pustite da se ohladi. Maknite masni papir i foliju. Napravite nekoliko rupica u pudingu i kroz njih ulijte rum. Pokrijte puding novim masnim papirom za pečenje i folijom. Odložite na hladno mjesto gdje može stajati do tri mjeseca. Kako biste puding ponovno zagrijali za posluživanje, stavite ga ponovno na paru dva do tri sata.

Izvor: Story.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti