Seka Aleksić: Treba da podignete bistu Berini Hamidović na gradskom trgu

Piše: Redakcija

Jedna od najproduktivnijih srbijanskih folk pjevačica Seka Aleksić ovih dana ponovo osvaja – ovog puta one najmlađe, fanove bezvremenskih Štrumpfova. Naime, Seka je posudila glas zloj Štrumpfeti Vexy i ponovo pokrenula lavinu rasprava. Je li baš ona to morala raditi, ili je bilo glumaca kojima je to primarni posao i slično. Seka se po običaju ne osvrće. Ako je neko baš ugrize, odgovor može naći na njenom blogu.

Vjerovatno najviše osporavana muzička zvijezda nema razloga za nervozu. Ona s lakoćom puni svaki prostor u kom nastupa, i to je njena satisfakcija. Pričali smo pomalo o svemu.

Ovih dana mnogo se govori o Vašem angažmanu u “Štrumpfovima”. Kažite nam kako je bilo posuditi glas zloj Štrumpfeti Vexy i biste li više voljeli da ste glas posudili dobroj Štrumpfeti?

– Pored muzike, gluma je moja velika ljubav, a učešće u sinhronizaciji crtanog filma za mene je novo, dragocjeno iskustvo u kome sam se, prema ocjeni vrsnih glumaca koji to dugo rade, odlično snašla. Sve je krenulo sa „Vrelom Nelom” i serijom „Ljubav, navika, panika”, preko filma „Mi nismo anđeli 3″ i „Smokvice”, pa dođoh do Štrumpfete Vexy. Kada sam dobila ponudu da pozajmim glas Vexy, prihvatila bez dvoumljenja, prije svega zbog toga što su „Štrumpfovi” moj omiljeni crtani film iz djetinjstva koji je omiljen i mojoj malenoj bratanici Heleni.

Reakcije na Vašu ulogu u ovom crtiću su različite, no Vi ste sve što ste imali kazali u svom blogu. Čini se da je ljudima teško prihvatiti ako im se neko “miješa” u posao. Možemo li, onda, napraviti neko poređenje s estradom, jer i na muzičkoj sceni definitivno ima ljudi koji se Vama ne bi smjeli miješati u posao?

– U svijetu je uobičajena praksa da muzičke zvijezde pozajmljuju svoj glas prilikom sinhronizacije crtanih filmova. Na snimanju nisam bila vraćana, „presnimavana”, „sjeckana” i prosto sam uživala. Dobila sam pohvale od profesionalnih glumaca, koji iza sebe imaju fantastične karijere i to mi je, zaista, imponovalo. I među glumcima ima onih koji u mjuziklima pjevaju, pa i izvan pozorišta u nekim drugim prilikama. I ako to lijepo zvuči, i ako to rade iz srca i ako su talentovani, to ne smije predstavljati problem, niti to treba smatrati miješanjem u estradu. Problem je samo kada se, što bi narod rekao, neko ne miješa u svoj posao, zato što misli da zna, a zapravo ne zna…

Kompletan intervju možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” br. 859

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti