Željko Bebek pjeva sa sinom i kćerkom: Dokaz da iver ne pada daleko od klade

Piše: M. K.

Kao i mnogi drugi muzičari, tako i jedna od najvećih muzičkih legendi Balkana, Sarajlija Željko Bebek, otkako je pandemija zavladala svijetom, bio je primoran povući se među svoja četiri zida i prisjećati se ranijih ljepših vremena, javnih nastupa i snimanja albuma. Tako je jučer na njegovim društvenim mrežama podijeljeno sjećanje na koncertni spektakl koji je legendarni pjevač održao u splitskoj Areni  21. decembra 2019., što je bio je njegov najveći koncert u Splitu.

No, često svoje pratitelje na Facebooku i Instagramu Bebek oduševi i privatnim, porodičnim forografijama, a salve oduševljenja među fanovima izazvala je snimka na kojoj Bebek sa sinom Zvonimirom i kćerkom Katarinom izvodi hit „Laku noć svirači“.

„Najljepši glas sa ovih prostora. Predivna slika talentovane djece i oca, kralja, roka.“ „Nema ništa ljepše nego zajedništvo u glazbi i porodici“; „Željko Bebek… legenda, prava legenda! Poseban ne samo po glasu! Divna djeca, ne zna se ko više plijeni! Ne pamtim da je neko od pjevača uspio da sa svojom djecom zaokruži karijeru! Ovo je predivno, dirljivo i za doboki naklon!“ „Predivno. Bravo za kralja rocka ovih prostora i njegovu djecu. Još jedan dokaz da iver ne pada daleko od klade. Bravo!“, samo su neki od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama koje se mogu pročitati ispod snimka zajedničkog izvođenja pjesme porodice Bebek.

Inače, Bebek je prošli mjesec proslavio 75. rođendan.

Pjevač se ženio tri puta i jako je blizak sa svojom djecom. Iz prvog braka ima kćerke Biancu i Silviju koja mu je podarila i troje unuka. Iz trećeg braka sa 34 godine mlađom suprugom Ružicom ima kćerku Katarinu (16) i sina Zvonimira (18) koji je krenuo tatinim muzičkim stopama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BEBEK (@zeljkobebek)

Zanimljivo je da su Bebekova najmlađa djeca dobila imena po njegovim roditeljima Zvonimiru i Katarini koji su radili kao službenici, ali je ljubav prema muzici sinu prenijela majka.

-Mama je u mladosti pjevala u crkvenom zboru pa onda kad je rodila mene nije više pjevala tako, ali je uvijek na nekim kućnim, porodičnim zabavama ponešto otpjevala – pričao je medijima Željko koji je još kao predškolac u rodnom Sarajevu svirao usnu harmoniku i mandolinu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti